SCOTTISH PREMIERSHIP 2016/17

Πρεμιέρα στη μεγάλη κατηγορία της Σκωτίας, τη σκωτσέζικη Premiership που από πέρυσι ονομάζεται κι επίσημα Ladbrokes Premiership, αφού οι επαγγελματικές λίγκες εξασφάλισαν τη μεγαλύτερη χορηγία που έγινε ποτέ στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο, με τη Ladbrokes να είναι ο σπόνσορας.

Ας δούμε την ταυτότητα της περασμένης σεζόν:


TI EΓΙΝΕ ΠΕΡΥΣΙ
Πρωταθλήτρια: Celtic
Τελικός κυπέλλου:
Hibernian-Rangers 3-2
Tελικός League Cup: Ross County-Hibernian 2-1
Υποβιβάστηκε από
Premiership : Dundee United
Προβιβάστηκε από
Championship: Rangers

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ

O ερχομός των Rangers στην Premiership αναζωπυρώνει το μεγαλύτερο ντέρμπι του κόσμου (άσχετα αν οι οπαδοί των Bhoys δεν το αναγνωρίζουν πια ως Old Firm, σε αντίθεση με τα media), δίνει μεγάλη αίγλη και αυξάνει τον ανταγωνισμό στη μεγάλη κατηγορία. Οι Aberdeen και Hearts αναμένεται να είναι αξιόμαχες και φέτος, κάτι που χρειάζεται η Premiership μετά τον υποβιβασμό του μεγέθους που λέγεται Dundee Utd.

H Celtic έκανε το Brendan Rodgers τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή στην ιστορία της σε μια εντυπωσιακή κίνηση, είναι πολύ κοντά στους ομίλους του Champions League και το φαβορί για τον 6ο σερί τίτλο. Ο Rodgers έχει κάνει σημαντικό ξεσκαρτάρισμα, έφερε τον έμπειρο Kolo Toure και τον ταλαντούχο Moussa Dembele και διαθέτει ρόστερ με πολλές λύσεις. Το δύσκολο πρόγραμμα κι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τα φετινά εμπόδια των Bhoys που κινδυνεύουν περισσότερο από κάθε άλλη σεζόν να χάσουν τα πρωτεία.

Οι Rangers έρχονται με αξιώσεις θέλοντας να κοντράρουν στα ίσα τη Celtic κι όλα δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί. O Mark Warburton έχει προσθέσει ποιότητα και εμπειρία με τους Niko Kranjcar και Joey Barton, μένει να φανεί αν θα αντέξουν μέχρι τέλους, πέρυσι είχαν μόνο τους Hibs στη μάχη της ανόδου, φέτος εκτός από τη Celtic θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και ομάδες όπως η Aberdeen και η Hearts, ακόμα και η St Johnstone που τους απέκλεισε πέρυσι από το League Cup. Το ευνοϊκό πρόγραμμα στο ξεκίνημα κι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Celtic λειτουργούν υπέρ τους.

H Αberdeen έχει την εγγύηση που λέγεται Derek McInnes στον πάγκο. Ο έμπειρος τεχνικός, φρόντισε να έχει μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ, δύσκολα πάντως θα πάρει τη 2η θέση για τρίτη σερί σεζόν. Ο αποκλεισμός για ακόμα μία φορά στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League, μπορεί να λειτουργήσει θετικά, με τους Dons να ρίχνουν το βάρος στις εγχώριες διοργανώσεις. Η 3η θέση είναι εφικτή, δύσκολα θα βρεθεί πιο κάτω από την 4η.

Η Hearts έκανε πέρυσι την υπέρβαση αφού -παρότι νεοφώτιστη- τερμάτισε στην 3η θέση και βγήκε Ευρώπη. Ο αποκλεισμός-σοκ με εντός έδρας ήττα από την Birkirkara είναι το μελανό σημείο για την ομάδα του Robbie Neilson έχει και ζόρικη πρεμιέρα υποδεχόμενη την πρωταθλήτρια Celtic. Ο Neilson έφερε 4 επιθετικούς, οι θέσεις 3-5 είναι στις δυνατότητες των Jampos που θα είναι και φέτος ανταγωνιστικοί.  

Η St Johnstone είναι από τις σταθερότερες ομάδες της κατηγορίας, έπαιξε στην Ευρώπη τις 4 προηγούμενες σεζόν, πέρυσι τερμάτισε 4η χάνοντας μια πέμπτη σερί έξοδο επειδή κατέκτησε η Hibernian το κύπελλο Σκωτίας.Ο Tommy Wright έχει ανανεώσει το συμβόλαιο του κι η παρουσία του στον πάγκο είναι εγγύηση σταθερότητας. Στις δυνατότητες της η πρώτη εξάδα (αν τα καταφέρει θα είναι η 6η σερί σεζόν), δεν αποκλείεται να τερματίσει ξανά στην 4η θέση.

Η Motherwell τερμάτισε στην 5η θέση πέρυσι και μπορεί να το επαναλάβει φέτος, μια θέση στην πρώτη εξάδα είναι στις δυνατότητες της. Η απώλεια του Stephen Pearson είναι σημαντική όμως ο Mark McGhee έχει κρατήσει το βασικό κορμό κι έδειξε και στο League Cup ότι η ομάδα είναι στα περσινά πρότυπα. Μπορεί να τερματίσει από 5η μέχρι 6η.

Η Dundee έμεινε εκτός εξάδας πέρυσι, τερμάτισε τελικά στην 8η θέση και φέτος αποκλείστηκε ήδη από το League Cup. O Paul Hartley ενίσχυσε την ομάδα του σε όλες τις θέσεις, εκτός από αυτή του goalkeeper, το κενό του Kane Hemmings που πήγε στην Oxford United δύσκολα θα αναπληρωθεί κι οι Dark Blues δύσκολα θα βρεθούν στην εξάδα. Αυτός είναι πάντως ο στόχος, αναμένεται να τερματίσουν μεταξύ των θέσεων 6-8.

Η Inverness ξεκίνησε άσχημα πέρυσι αλλά τερμάτισε τελικά στην 7η θέση, χάρη και στην ικανότητα του John Hughes. O έμπειρος τεχνικός όμως αποτελεί παρελθόν φέτος και μαζί του σχεδόν όλη η ομάδα, καθώς πάνω από 10 παίκτες αποχώρησαν. Έδειξε καλά στοιχεία στο League Cup, δεν μπορεί την εξάδα, δε φαίνεται να κινδυνεύει, στις θέσεις 7-9 εκτιμούμε ότι θα τερματίσει.

Η Patrick Thistle έμεινε στην κατηγορία και αυτός είναι και φέτος ο στόχος της. Πέρυσι τερμάτισε στην 9η θεση, ο Alan Archibald κρίνεται πετυχημένος και στα υπέρ του είναι ότι κατάφερε να κρατήσει την τριάδα του κέντρου (Stuart Bannigan, Steven Lawless και Abdul Osman). Οι θέσεις 9-10 στις δυνατότητες της, οτιδήποτε παραπάνω θα αποτελέσει υπέρβαση.

Η Ross County έκανε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της πέρυσι αφού κατέκτησε το League Cup και τερμάτισε στην 6η. Φέτος όμως θα χρειαστεί να παλέψει για την παραμονή της, ο Jim McIntyre το ξέρει καλά πήρε 4 αμυντικούς κι ένα goalkeeper.  Αποκλείστηκε από το League Cup δείχνοντας αρκετά ευάλωτη, την περιμένει μια δύσκολη σεζόν, παραπάνω, στις θέσεις 10-12 την περιμένουμε.

Η Hamilton τερμάτισε στη 10η θέση, αποφεύγοντας και τα play-off παραμονής, πέρυσι και θα είναι απόλυτα ικανοποιημένη αν τερματίσει στην ίδια θέση και φέτος. Το σίγουρο είναι ότι θα παλέψει για την παραμονή και δε δείχνει να έχει τα φόντα για κάτι παραπάνω. Η απόδοση του έμπειρου Massimo Donati είναι το κλειδί, την περιμένει δύσκολη πρεμιέρα στο Ibrox, δίκαιο φαβορί για υποβιβασμό, δεν αποκλείεται να παίξει στα play-off παραμονής.

H Kilmarnock σώθηκε στα play-off την περασμένη σεζόν, φέτος ο Lee Clark έχει το κουμάντο από την αρχή αλλά η ομάδα δε δείχνει ικανή να επαναλάβει το περσινό κατόρθωμα. Ρίσκο οι πολλές μεταγραφές, καθώς μια ολόκληρη ενδεκάδα ήρθε στο Rugby Park, αποκλείστηκε από το League Cup εμφανίζοντας πολλές αδυναμίες. Πρώτο φαβορί για τη 12η θέση και τον απευθείας υποβιβασμό.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΟ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

ABERDEEN
Έδρα:
Pittodrie Stadium (22.199)
Παρατσούκλι:
The Dons, The Reds, The Dandies
Θέση που τερμάτισε πέρυσι:
Προπονητής:
Derek McInnes
Ήρθαν:
Jayden Stockley, επιθετικός (Bournemouth), Joe Lewis, goalkeeper (Cardiff City), Neil Alexander, goalkeeper (Hearts), Miles Storey, επιθετικός (Swindon Town), Callum Morris, αμυντικός (Dundee United), Anthony O'Connor, αμυντικός (Burton Albion).
Έφυγαν: David Goodwillie, επιθετικός(Plymouth Argyle), Willo Flood, μέσος (Dundee United), Scott Brown, goalkeeper και Barry Robson, μέσος (αποσύρθηκαν), Michael Rose, αμυντικός (Ayr United), Kalvin Orsi, επιθετικός, Lukas Culjak, αμυντικός, Sam Robertson, αμυντικός Liam Lambert, αμυντικός. Τέλος δανεισμού: Simon Church, επιθετικός (MK Dons), Adam Collin, goalkeeper (Rotherham United). Δανεικοί: Cammy Smith, επιθετικός (Dundee United), Danny Rogers, goalkeeper (Falkirk), Lawrence Shankland, επιθετικός (St Mirren), Aaron Lennox, goalkeeper (Raith Rovers), Robbie Mutch, goalkeeper (Arbroath). 

CELTIC
Έδρα: Celtic Park (60.837)
Παρατσούκλι: The Hoops, the Bhoys, the Celts
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 1η
Προπονητής: Brendan Rodgers
Ήρθαν: Brendan Rodgers, προπονητής, Chris Davies, βοηθός προπονητή (Reading), Kolo Toure, αμυντικός (Liverpool), Moussa Dembele, επιθετικός (Fulham), KristofferAjer, μέσος (Start) PJ Crossan, επιθετικός (Dunfermline Athletic).
Έφυγαν: Ronny Deila, προπονητής, John Collins, βοηθός προπονητή, Colin Kazim-Richards, επιθετικός (Coritiba), Stefan Scepovic, επιθετικός (Getafe), Anthony Stokes, επιθετικός (Blackburn Rovers), Stuart Findlay, αμυντικός (Newcastle United), Jack Breslin, αμυντικός (Hamilton Academical), Carlton Cole, επιθετικός. Δανεικοί: Michael Duffy, μέσος (Dundee), Paul McMullan, επιθετικός (Dunfermline Athletic), Jamie Lindsay, μέσος (Greenock Morton), Colin McCabe, goalkeeper (Stenhousemuir), Fiacre Kelleher, αμυντικός (Peterhead), Scott Allan, μέσος (Rotherham United) Joe Thomson, μέσος (Dumbarton).


DUNDEE
Έδρα: Dens Park (11.506)
Παρατσούκλι: The Dees, The Dark Blues
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 8η
Προπονητής: Paul Hartley
Ήρθαν: Danny Williams, μέσος (Inverness CT), James Vincent, μέσος (Inverness CT), Mark O'Hara, αμυντικός (Kilmarnock), Yordi Teijsse, επιθετικός (Quick Boys), Faissal E Bakhtaoui, επιιθετικός (Dunfermline Athletic). Δανεικοί: Michael Duffy, μέσος (Celtic)
Έφυγαν: Kane Hemmings, επιθετικός (Oxford United), Paul McGinn, αμυντικός (Chesterfield), Daryll Meggatt, αμυντικός (Ayr United), Kevin Thomson, μέσος (Tranent), Thomas Konrad, αμυντικός. Λήξη δανεισμού: Arturo Juan Rodriguez Perz-Reverte, επιθετικός (Cordoba).

HAMILTON ACADEMICAL
Έδρα: New Douglas Park (SuperSeal Stadium σύμφωνα με το σπόνσορα) (6.018) 
Παρατσούκλι: Τhe Accies
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 10η
Προπονητής-παίκτης:
Martin Canning
Ήρθαν:
Massimo Donati, μέσος (Bari), Γιώργος Σαρρής, αμυντικός (Kayseri Erciyesspor), Gary Woods, goalkeeper (Leyton Orient), Jack Breslin, αμυντικός (Celtic), Jordan McGregor, αμυντικός (Hibernian). Δανεικοί: Remi Matthews, goalkeeper (Norwich City).
Έφυγαν: Michael McGovern, goalkeeper (Norwich City), Ziggy Gordon, αμυντικός (Partick Thistle), Chris Mandiangu, μέσος (Zilina), Lucas, αμυντικός, Kemy Agustien, μέσος, Oumar Diaby, επιθετικός, Colin Granger, αμυντικός, Victor Gutsul, επιθετικός. Λήξη δανεισμού: Carlton Morris, επιθετικός (Norwich City). Δανεικός: Conor Scullion, μέσος (Airdrieonians).

HEARTS   
Έδρα:
Tynecastle Stadium (17.800)
Παρατσούκλι: Τ
he Maroons (νεότερο παρατσούκλι), Hearts, The Jam Tarts, Jambos.
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 3η
Προπονητής: Robbie Neilson.
Ήρθαν:
Faycal Rherras, αμυντικός (Sint-Truiden), Viktor Noring, goalkeeper (Lyngby), Conor Sammon, επιθετικός (Derby County), Bjorn Johnsen, επιθετικός (Litex Lovech), Robbie Muirhead, επιθετικός (Dundee United), Paul Gallacher, goalkeeper (Partick Thistle), Nikolay Todorov, επιθετικός (Nottingham Forest). Δανεικοί: Tony Watt, επιθετικός (Charlton Athletic).
Έφυγαν: Neil Alexander, goalkeeper (Aberdeen), Morgaro Gomis, μέσος (Kelantan), Blazej Augustyn, αμυντικός, Miguel Pallardo, μέσος, Soufian El Hassnaoui, επιθετικός, Liam Henderson, μέσος (Falkirk), Jahmal Howlett-Mundle, αμυντικός, Sean McKirdy, μέσος. Λήξη δανεισμού: Abiola Dauda, επιθετικός (Vitesse Arnhem). Δανεικός: Jordan McGhee, αμυντικός (Middlesbrough), Billy King, μέσος (Inverness CT), Gavin Reilly, επιθετικός (Dunfermline Athletic), Nikolay Todorov, επιθετικός (Cowdenbeath), Lewis Moore, μέσος (Cowdenbeath).

INVERNESS CALEDONIAN THISTLE
Έδρα: Caledonian Stadium (7.819)
Παρατσούκλι: Caley Thistle, Caley Jags, ICT, The Jags, Caley
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 7η
Προπονητής: Richie Foran
Ήρθαν: Jake Mulraney, μέσος (Queens Park Rangers), Kevin McNaughton, αμυντικός (Wigan Athletic), Scott Boden, επιθετικός (Newport County). Δανεικοί: Billy King, μέσος (Hearts).
Έφυγαν: John Hughes, προπονητής, Danny Devine, αμυντικός (Partick Thistle), Danny Williams, μέσος (Dundee), James Vincent, μέσος (Dundee), Dean Brill, goalkeeper (Motherwell), Nat Wedderburn, μέσος (Dunfermline Athletic), Jordan Roberts, μέσος (Crawley Town), Calum Ferguson, επιθετικός (Albion Rovers), Liam Hughes, μέσος (Barrow), Richie Foran, επιθετικός (αποσύρθηκε), Andrea Mbuyi-Mutombo, επιθετικός, Calum Howarth, αμυντικός, Ryan Williams, μέσος. Λήξη δανεισμού: Miles Storey, επιθετικός (Swindon Town).

KILMARNOCK  
Έδρα: Rugby Park (18.128)
Παρατσούκλι: Killie, Αyrshire geeks
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 11η
Προπονητής: Lee Clark
Ήρθαν: Callum McFadzean, μέσος (Sheffield United), Martin Smith, μέσος (Sunderland), Souleymane Coulibaly, επιθετικός (Peterborough United), Jordan Jones, μέσος (Middlesbrough), Jamie Cobain, αμυντικός (Newcastle United), Joshua Webb, αμυντικός (Aston Villa). Δανεικοί: Oliver Davies, goalkeeper (Swansea City), Mark Waddington, αμυντικός (Stoke City), Jonathan Burn, αμυντικός (Middlesbrough), Flo Bojaj, επιθετικός (Huddersfield Town), William Boyle, αμυντικός (Huddersfield Town).
Έφυγαν: Julien Faubert, αμυντικός (Άρης Θεσσαλονίκης), Mark O'Hara, αμυντικός (Dundee), David Syme, αμυντικός (Partick Thistle), Chris Johnston, μέσος (Raith Rovers), Jamie Hamill, μέσος (Queen of the South), Kevin McHattie, αμυντικός (Raith Rovers), Lee Ashcroft, αμυντικός (Dunfermline Athletic), Tope Obadeyi, επιθετικός (Dundee United), Mark Connolly, αμυντικός (Crawley Town), Craig Slater, μέσος (Colchester United), Kallum Higginbotham, μέσος (Dunfermline Athletic), Dale Carrick, επιθετικός, (Livingston), Lee McCulloch, αμυντικός (αποσύρθηκε), Alex Henshall, επιθετικός, Conor Brennan, goalkeeper, Darryl Westlake, αμυντικός, Aaron Splaine, μέσος. Λήκη δανεισμού: Lee Hodson, αμυντικός (MK Dons), Stuart Findlay, αμυντικός (Celtic).

MOTHERWELL  
Έδρα: Fir Park (13.742)
Παρατσούκλι: The Well, The Steelmen
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 5η
Προπονητής: Mark McGhee
Ήρθαν: Jacob Blyth,επιθετικός (Leicester City), Dean Brill, goalkeeper (Inverness CT), Carl McHugh, μέσος (Plymouth Argyle), Richard Tait, μέσος (Grimsby Town), Ben Heneghan, αμυντικός (Chester).
Έφυγαν: Stephen Robinson, βοηθός προπονητή (Oldham Athletic, Ben Hall, αμυντικός (Brighton & Hove Albion), Stephen Pearson, μέσος (Atletico de Kolkata), Robbie Leitch, μέσος (Burnley), David Clarkson, επιθετικός (St Mirren, ήταν δανεικός πήγε με κανονική μεταγραφή), Josh Law, μέσος (Oldham Athletic), Wes Fletcher, επιθετικός, Jack Leitch, μέσος, Brett Long, goalkeeper. Λήξη δανεισμού: Connor Ripley, goalkeeper (Middlesbrough), Morgaro Gomis, midfielder (Hearts). Δανεικοί: Craig Moore, επιθετικός (Ayr United).

PATRICK THISTLE
Έδρα: Firhill Stadium (10.102)
Παρατσούκλι: The Jags, The Maryhill Magyars, The Harry Wraggs, Thistle
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 9η 
Προπονητής: Alan Archibald
Ήρθαν: Ade Azeez, επιθετικός (Wimbledon), Ziggy Gordon, αμυντικός (Hamilton Academical), Chris Erskine, μέσος (Dundee United), Danny Devine, αμυντικός (Inverness CT), David Syme, αμυντικός (Kilmarnock), David Crawford, goalkeeper (Alloa Athletic).
Έφυγαν: Frederic Frans, αμυντικός (Lierse), Gary Miller, αμυντικός (Plymouth Argyle), Paul Gallacher, goalkeeper (Hearts), Chris Duggan, επιθετικός (East Fife), Danny Seaborne, αμυντικός, Jordan Leyden, μέσος, Marc Waters, goalkeeper, Scot Whiteside, αμυντικός. Λήξη δανεισμού: Aidan Nesbitt, μέσος (Celtic).

RANGERS  
Έδρα: Ibrox Stadium (51.082)
Παρατσούκλι: The Gers, Teddy Bears, Light Blues.
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 1η στην Championship, άνοδος στην Premiership.
Προπονητής:
Mark Warburton
Ήρθαν:
Niko Kranjcar, μέσος (New York Cosmos), Joey Barton, μέσος (Burnley), Matt Gilks, goalkeeper (Burnley), Jordan Rossiter, μέσος (Liverpool), Clint Hill, αμυντικός (QPR), Joe Dodoo, επιθετικός (Leicester City), Lee Hodson, αμυντικός (MK Dons), Josh Windass, μέσος (Accrington Stanley), Matt Crooks, μέσος (Accrington Stanley).
Έφυγαν: Cammy Bell, goalkeeper (Dundee United), Nicky Clark, επιθετικός (Bury), Nicky Law, μέσος (Bradford City), Maciej Gostomski, goalkeeper (Korona Kielce), Luca Gasparotto, αμυντικός (Falkirk), Przemyslaw Dachnowicz, μέσος (Annan Athletic), Jamie Mills, αμυντικός (Stirling Albion), Dean Shiels, μέσος, David Templeton, μέσος, Darren Ramsay, μέσος. Λήξη δανεισμού: Gedion Zelalem, μέσος (Arsenal), Dominic Ball, αμυντικός (Tottenham Hotspur), Billy King, μέσος (Hearts). Δανεικοί: Tom Walsh, μέσος (St Mirren), Ryan Hardie, επιθετικός (St Mirren), Liam Kelly, goalkeeper (Livingston).

ROSS COUNTY
Έδρα: Victoria Park (Global Energy Stadium) (6.541)
Παρατσούκλι: The Staggies
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 6η 
Προπονητής: Jim McIntyre
Ήρθαν: Jay McEveley, αμυντικός (Sheffield United), Christopher Routis, αμυντικός (Bradford City), Kenny van der Weg, αμυντικός (Breda), Aaron McCarey, goalkeeper (Wolverhampton Wanderers), Erik Cikos, αμυντικός (Slovan Bratislava).
Έφυγαν: Jackson Irvine, μέσος (Burton Albion), Rocco Quinn, μέσος (St Mirren), Stewart Murdoch, μέσος (Dundee United), Raffaele De Vita, μέσος, Peter Tait, goalkeeper, Darren Moffat, μέσος. Λήξη δανεισμού: Gary Woods, goalkeeper (Leyton Orient). Δανεικοί: Kyle MacLeod, επιθετικός (Elgin City).

ST JOHNSTONE  
Έδρα: McDiarmind Park (10.673)
Παρατσούκλι: The Saints
Θέση που τερμάτισε πέρυσι: 4η 
Προπονητής: Tommy Wright
Ήρθαν: Paul Paton, μέσος (Dundee United), Blair Alston, μέσος (Falkirk), Keith Watson, αμυντικός (St Mirren), Michael Coulson, μέσος (York City).
Έφυγαν: John Sutton, επιθετικός (St Mirren), Simon Lappin, μέσος, Scott Brown, μέσος, Plamen Krachunov, αμυντικός, Michael Doyle, αμυντικός (Greenock Morton), Jordan Millar, goalkeeper, Neil Martyniuk, αμυντικός (Edinburgh City), Greg Kerr, επιθετικός, Bradley Sinclair, επιθετικός. Λήξη δανεισμού: Darnell Fisher, αμυντικός (Celtic). Δανεικοί: Scott Roberts, μέσος (Raith Rovers), Jason Kerr, αμυντικός (East Fife).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.