Σαν σήμερα στις 7 Σεπτεμβρίου του 2014 #8





Σαν σήμερα στις 7 Σεπτεμβρίου του 2014, ο παλιός αρχηγός της Celtic, ο θρυλικός Paul McStay, γνωστός ως “μαέστρος” στους φίλους των Bhoys αντιμετώπισε με τους επίλεκτους “μαέστρους” του, τους αντίστοιχους επίλεκτους που είχαν αρχηγό τον πρώην captain της Manchester United, Rio Ferdinand.
Η ομάδα του McStay επικράτησε με 3-2 όμως η φιλανθρωπία ήταν ο πραγματικός νικητής, αφου το παιχνίδι έγινε για καθαρά φιλανθρωπικούς σκοπούς.
To ματς έγινε κάτω από την αιγίδα του “Celtic FC Foundation” (φιλανθρωπικού ιδρύματος που έχει ιδρύσει η Celtic), αλλά και του ιδρύματος που έχει ιδρύσει ο Ri Ferdinand και τα έσοδα διατέθηκαν σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη στη Γλασκώβη και το Λονδίνο.
Maestrio είχε ονομαστεί το φιλικό αυτό ματς, συνδυάζοντας το Maestro (παρατσούκλι του Palu McStay) και το Rio, το μικρό όνομα του Rio Ferdinand.
25.000 θεατές βρέθηκαν στο Celtic Park κι είδαν παλιούς παίκτες, αλλά κι επώνυμους καλλιτέχνες στις δύο ομάδες. Ο ηθοποιός James McAvoy (γνωστός από το ρόλο του στις ταινίες Χ-ΜΕΝ), oι Jan Vennegoor of Hesselink, Tom Boyd, Frank McAvennie και πολλοί παλιοί άσσοι με την πλευρά της Celtic όπως οι Frank McAvennie, Lubo Moravcik και John Hartson.
Στους επίλεκτους του Ferdinand οι Gianfranco Zola, Joey Barton, Paul Scholes, Joey Barton, Phil Neville, ο τραγουδιστής και συνθέτης James Arthur και ο κωμικός Jack Whitehall.
Οι Andy Cole στο 16’ (με πέναλτι) και Jordan Stephens (του συγκροτήματος των Rizzle Kicks) στο 39’ έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του Ferdinand. Η ομάδα του McStay όμως γύρισε το ματς, χάρη στα γκολ των Frank McAvennie στο 48’, James McAvoy (με πέναλτι που κέρδισε ο Moravcik) και John Hartson στο 76’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.