Στο Euro 2017 oι γυναίκες της Σκωτίας

Η εθνική γυναικών της Σκωτίας προκρίθηκε στα τελικά του Euro 2017, μετά την ήττα της Φιλανδίας από την Πορτογαλία. Η ομάδα της Anna Signeul στη χειρότερη περίπτωση θα τερματίσει στη 2η θέση του γκρουπ της, με το τελευταίο παιχνίδι της την άλλη βδομάδα με την Ισλανδία να κρίνει απλά την πρωτιά στον όμιλο. Είναι η πρώτη φορά που η εθνική γυναικών της Σκωτίας φτάνει στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης. Το πρώτο επίσημο ματς της ιστορίας της ήταν μια ήττα από την Αγγλία με 3-2 το Νοέμβριο του 1972. Από τότε οι γυναίκες της Σκωτίας προσπάθησαν 13 φορές να βρεθούν σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης, σε 7 προκριματικά Euro και σε 3 προκριματικά Μουντιάλ. Είχαν φτάσει μέχρι τα play-off stage των Euro του 2009 και του 2013 και του Μουντιάλ του 2015.
Αυτή τη φορά τα κατάφεραν, ξεκίνησαν κερδίζοντας  3-0 μέσα στη Σλοβενία Slovenia, για να ακολουθήσουν μεγάλες εντός έδρας νίκες με 7-0 επί της Λευκορωσίας και 10-0 επί των Σκοπίων, Νίκησαν στη Σκωτία 3-1 τη Σλοβενία, για να γνωρίζουν τη μοναδική τους ήττα στον όμιλο από την Ισλανδία με 4-0. Το γκολ της Jo Love έδωσε μια πολύτιμη νίκη κόντρα στη Λευκορωσία, φτάνοντας τους 18 βαθμούς σε 7 ματς.  
Τα τελικά του γυναικείου Euro θα διεξαχθούν το επόμενο καλοκαίρι στην Ολλανδία από τις 16 Ιουλίου μέχρι της 6 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.