Σκόραρε στο αντίο του με την εθνική ο Robbie Keane

Ο Robbie Keane αποχαιρέτισε την εθνική Ιρλανδίας κάνοντας αυτό που ξέρει πολύ καλά, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Ο εμβλητικός αρχηγός των Ιρλανδών στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του με την εθνική σημείωσε στο 30’ το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο 4-0 επί του Ομάν (Brady στο 8’ και Walters στο 34’ και το 63’ τα άλλα 3), φτάνοντας τα 68 με την εθνική ομάδα.
Με το γκολ αυτό ο Robbie Keane έφτασε στην 4η θέση των σκόρερς σε επίπεδο εθνικών ομάδων στην Ευρώπη, μαζί με το Gerd Muller, και πίσω από τους Ferenc Puskas, Sandor Kocsis και Miroslav Klose.
Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική Ιρλανδίας και πρώτος σε συμμετοχές (146) στην ιστορία της, υπηρέτησε για 19 χρόνια την εθνική. Είναι επίσης ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε προκριματικές φάσεις Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (γνωστά ως Euro), πρώτος σκόρερ της Ιρλανδίας στο Μουντιάλ του 2002 στο οποίο οδήγησε την εθνική μέχρι τους 16, ενώ έχει αγωνισθεί με την Ιρλανδία στα τελικά του Euro 2012 και του Euro 2016.
Φανερά συγκινημένος ο θρυλικός σκόρερ των Ιρλανδών δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όλοι ήθελαν να σκοράρω και χαίρομαι που τελείωσα με αυτόν τον τρόπο, Ανυπομονώ να παρακολουθήσω την ομάδα ως οπαδός πια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.