Willie Collum ο -επιρρεπής στο λάθος- διαιτητής του Σαββατιάτικου ντέρμπι

Ο Willie Collum θα σφυρίξει το Σαββατιάτικο ντέρμπι στο Celtic Park.
Ο 37χρονος διαιτητής θα έχει βοηθούς τους Frank Connor και Douglas Ross, ενώ τέταρτος θα είναι ο Kevin Clancy.
Ο Collum ήταν και στο Euro του περασμένου καολκαιριού στη Γαλλία, έχει πάντως σφυρίξει δύο Old Firm στο παρελθόν, στα οποία δέχτηκε έντονη κριτική.
Το 2010 έδωσε πέναλτι στη νίκη των  Rangers με 3-1 έδωσε πέναλτι σε βάρος του Daniel Majstorovic σε διεκδίκηση με τον Kirk Broadfoot σε μια φάση που είχε γυρισμένη την πλάτη!
«O άνθρωπος με τα μάτια στην πλάτη» ήταν μερικά από τα πιο …ευγενικά σχόλια που τον ακολούθησαν από τους φίλους της Celtic, ενώ στα λάθη του Collum σε εκείνο το ματς ήταν και ο μη καταλογισμός δεύτερης κίτρινης κάρτας στο Lee McCulloch των Rangers. Η Celtic έστειλε επιστολή στην ομοσπονδία ζητώντας εξηγήσεις, ο διαιτητής δέχτηκε απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία κατέγγειλε στην αστυνομία κι απειλές για τη ζωή του. 
Σφύριξε όμως ξανά Old Firm το 2011. Η Celtic κέρδισε 1-0, με τον Collum να μην κατακυρώνει γκολ των Rangers παρότι στην κεφαλιά του Lee Wallace η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Μπορείτε να φαντασθείτε τι επακολούθησε από τους οπαδούς των Gers.
O Willie Collum δεν δείχνει κι ο πλέον κατάλληλος, την περασμένη σεζόν έκανε αρκετά λάθη κι έμεινε εκτός αγώνων της Premiership. Ο Φεβρουάριος ήταν ο μήνας των λαθών για τον Collum μιας και είχε σφυρίξει ένα ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος του Ash Taylor της Aberdeen στο ματς με την Inverness, ενώ δεν έδωσε καταφανέστατο πέναλτι στο ίδιο ματς, όταν ο Lewis Horner της Caley Thistle ανατράπηκε στην περιοχή από την Graeme Shinnie.
Μένει να φανεί αν το Σάββατο θα καταφέρει να αποφύγει τα λάθη σε ένα -κάθε άλλο παρά εύκολο- ντέρμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.