Πέρασε 2η η Hearts, 3-1 τη Motherwell στο Fir Park

H Hearts κέρδισε 3-1 τη Motherwell, μπροστά σε 4.666 θεατές στο Fir Park κι ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ήταν η πρώτη νίκη των Jampos στο πρωτάθλημα μετά το 2010 στην έδρα της Motherwell, όπου μετρούσαν από τότε 5 ήττες και δύο ισοπαλίες.
Το ξεκίνημα έδειχνε ότι η βραδιά θα ανήκε στους γηπεδούχους, που ξεκίνησαν με 3 επιθετικούς, τους Louis Moult, Ryan Bowman και Scott McDonald αν και μόνο ο τελευταίος είχε το ρόλο του καθαρόαιμου φορ.
Η Motherwell έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης όταν ο keeper της Hearts, Jack Hamilton απέκρουσε εκπληκτικά το σουτ του Craig Clay παρότι η μπάλα είχε βρει σε σώματα αλλάζοντας πορεία. Στη συνέχεια η Motherwell έχασε και τον Chris Cadden που υπέστη τράβηγμα δίνοντας τη θέση του στον Lee Lucas κι ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με τον Hamilton να σταματά αυτή τη φορά το McDonald πραγματοποιώντας ακόμα μια μεγάλη απόκρουση.
Στην εκπνοή του ημιχρόνου φάνηκε ότι δεν θα ήταν η βραδιά των Steelmen όταν η Hearts ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Ο goalkeeper της Well, Craig Samson απέκρουσε μια σέντρα φάουλ, όμως ο Keith Lasley δεν έδιωξε τη μπάλα όπως θα έπρεπε για να παρεμβληθεί ο Sam Nicholson και να πιάσει το σουτ στέλνοντας τη μπάλα να βρει στο ..σαγόνι του McManus και να καταλήξει στα δίχτυα Θα μπορούσε να χρεωθεί και αυτογκόλ, όμως ο μέσος της Hearts χρίστηκε σκόρερ και το ημίχρονο βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού και με ένα αρκετά τυχερό γκολ. Το παιχνίδι άνοιξε στο δεύτερο μέρος δημιουργήθηκαν φάσεις εκατέρωθεν, όμως πάλι ήταν η Hearts που βρήκε δίχτυα με τον Callum Paterson να κάνει το 0-2 με ένα φοβερό σουτ στο 67’. Η Hearts είχε δοκάρι με σουτ του Tony Watt στο 82’ για να κάνει το 0-3 στο 84’ ο  Arnaud Djoum με σουτ από τα 20 μέτρα. Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 92’ με εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του James McFadden.
H Hearts ανέβηκε στη 2η θέση και θα μείνει εκεί αν δεν καταφέρει η Aberdeen να κερδίσει στην έδρα της Kilmarnock. Για τη Motherwell ήταν η πρώτη ήττα μετά από 4 ματς σε μια βραδιά που θα μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω.
MOTHERWELL: Samson, Tait, Hammell, Heneghan, McManus, Cadden (Lucas 26), Lasley (McFadden 71), Clay, Bowman (Ainsworth 71), McDonald, Moult.
HEARTS: Hamilton, Paterson, Rherras, Rossi, Kitchen, Walker (Muirhead 73), Djoum, Nicholson (Buaben 81), Souttar, Sammon (Johnsen 69), Watt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.