Εκστρατεία για μη γίνει το ντέρμπι Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Σκωτία

Ο ορισμός του ντέρμπι Rangers-Celtic στο Ibrox τη Hogmanay (όπως αποκαλούν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς) προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, όμως η SPFL (σκωτσέζικη λίγκα)  δεν έχει συγκινηθεί.
Με την ημερομηνία να πλησιάζει οι έμποροι, οι ιδιοκτήτες pub και oι καταστηματάρχες της Σκωτίας ξεκίνησαν εκστρατεία για να αλλάξει η μέρα διεξαγωγής. Ονόμασαν την καμπάνια τους «Bells not Brawls» (Καμπάνες όχι Καυγάδες) ευελπιστώντας να πείσουν τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Σκωτίας να ασκήσει βέτο ώστε να αλλάξει η μέρα διεξαγωγής του ντέρμπι. Στην όλη προσπάθεια συμμετέχει και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Γλασκώβης, ενώ υπάρχει και διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών.

«Το γεγονός ότι θα είναι η πρώτη φορά σε 126 χρόνια που θα διεξαχθεί το Rangers-Celtic τη Hogmanay δείχνει ότι δεν είναι κι η καλύτερα ιδέα» δήλωσε εκπρόσωπος της καμπάνιας, όμως η κυβέρνηση της Σκωτίας δεν δείχνει διατεθειμένη να αλλάξει κάτι τονίζοντας «ο προγραμματισμός των τηλεοπτικών αγώνων, μεταξύ των οποίων και του Old Firm, έχει συμφωνηθεί σε συνεργασία της λίγκας, της αστυνομίας και των μέσων που θα μεταδίδουν τα παιχνίδια.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.