Πέθανε ο θρύλος των Stirling και Dunfermline, George Peebles

Ο George Peebles που υπηρέτησε τη Stirling Albion ως παίκτης και ως προπονητής, πέθανε σε ηλικία 80 ετών σε οίκο ευγηρίας στο Stirling. Ο Peebles, που  υπέφερε χρόνια από Parkinson και άνοια, θεωρείται από τους θρύλους της Stirling έχοντας υπηρετήσει τα σύλλογο πάνω από δύο δεκαετίες.
Έπαιξε ως εξτρεμ πάνω από 100 ματς με τη Stirling σημειώνοντας 18 γκολ, πριν κρεμάσει τα παπούτσια του, ενώ είχε αναλάβει ήδη τους αναπληρωματικούς της Albion, για να γίνει γρήγορα βοηθός προπονητή του Alex Smith στην πρώτη ομάδα. 12 χρόνια ήταν το δεξί χέρι του Smith κι ανέλαβε την πρώτη ομάδα όταν ο Smith πήγε στη St Mirrenτο Δεκέμβριο του 1986. Έχασε την άνοδο από την Ayr Utd στη διαφορά τερμάτων τη σεζόν 1986/87 για παραιτηθεί τον Μάρτιο του 1988 για να φιερώσει χρόνο στην εταιρία διακόσμισης επιχειρήσεων που είχε με το γιο του.
Ο Peebles όμως ήταν θρύλος και με την Dunfermline Athletic, με την οποία κτέκτησε το κύπελλο Σκωτίας το 1961. Σε αυτή ξεκίνησε και πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του παίζοντας σε 299 ματς και σημειώνοντας 57 γκολ. Στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της Dunfermline θα υπάρχει ενός λεπτού χειροκρότημα στη μνήμη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.