Strachan: «Δε φταίει ο Griffiths που είναι μικρόσωμος»

Ο Gordon Strachan εξήγησε γιατί ο Leigh Griffiths δεν ξεκινά στην εθνική Σκωτίας και γιατί θα πρέπει να παλέψει πολύ για να το πετύχει. Γιατί; Γιατί είναι μικρόσωμος. Ο φορ της Celtic, που έφτασε πέρυσι τα 40 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, δεν είναι ψηλός κι ο Strachan προτιμά να παίζει με δυναμικά φορ, γι αυτό και οι Chris Martin και Steven Fletcher έχουν τον προβάδισμα, απέναντι στον παίκτη της χρονιάς πέρυσι στη Σκωτία.
Όταν όμως ο Strachan ρωτήθηκε αν  ο Griffiths θα χρησιμοποιείται μόνο ως αλλαγή, απάντησε: «Όχι, δεν θα το έλεγα, στα πρώτα 51 παιχνίδια των Euro, τα πρώτα 19 γκολ μπήκαν από στημένες φάσεις.  Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις παίκτες ψηλούς για να αμύνονται στα κόρνερ. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Η ομάδα ήταν πολύ κοντύτερη όταν χάναμε 2-0 από τη Σλοβακία παρά στο 0-0 και στο πρώτο κόρνερ σκόραρα με κεφαλιά. Βοηθά να έχεις συγκεκριμένο αριθμό ψηλών παικτών: Δεν έχω καμία αμφιβολία.»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σκωτίας ήταν κάθετος: «Ξέρω ότι πολλοί θα διαφανήσουν αλλά χρειάζεσαι ψηλούς παίκτες να αμύνονται στα στημένα, δεν είναι μόνο ο Leigh Griffiths. Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία. Θα μπορούσα να επιλέξω μόνο ψηλούς και τότε θα είχαμε προβλημα να πασάρουμε, θα μπορούσα να επιλέξω μια κοντή ομάδα που θα κυκλοφορούσε τη μπάλα καλύτερα, αλλά θα υστερούσαμε στα στημένα και στα σημεία που το παιχνίδι βασίζεται στη δύναμη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.