Ρεκόρ 26 σερί νικών από την East Kilbride και συγχαρητήρια από τον Ajax

Η East Kilbride της Lowland League κέρδισε 4-2 την Vale of Leithen φτάνοντας τις 26 σερί νίκες. Ένα απίστευτο ρεκόρ που ξεκίνησε τον Μάρτιο με μια νίκη επί της Whitehill Welfare.
Ισοφάρισε έτσι το ρεκόρ του Ajax που έκανε 26 σερί νίκες από τις 3 Οκτωβρίου του 1971 μέχρι τις 29 Μαρτίου του 1972. Ένας Ajax που είχε τότε παίκτες όπως ο Johan Cruyff, ο Johan Neeskens και ο Piet Keizer. Ο Ajax πάντως έστειλε συγχαρητήρια στην East Kilbride για το κατόρθωμα της, γεμίζοντας περηφάνια την ερασιτεχνική ομάδα της Σκωτίας. Ακριβώς επειδή είναι ερασιτεχνική, με παίκτες part timers, το ρεκόρ δύσκολα θα αναγνωριστεί επίσημα, το βιβλίο Guinness έχει καταγράψει εκείνο τον τρομερό Ajax ως την ομάδα με τις περισσότερες σερί νίκες, αυτό όμως δε μειώνει σε τίποτα το επίτευγμα της East Kilbride.
«Για ερασιτέχνες είναι ένα εξαιρετικό ρεκόρ, δεν είναι απλό το αήττητο, είναι μόνο νίκες, τα παιδιά υπήρξαν φανταστικά για μένα από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα» τόνισε ο τεχνικός της East Kilbride, Martin Lauchlan που δεν τον απασχολεί αν θα αναγνωριστεί το ρεκόρ ή όχι. 
«Μπορούμε να κερδίσουμε μόνο ότι είναι μπροστά μας, θα αφήσω άλλους να διαφωνούν αν θα αναγνωριστεί ή όχι το ρεκόρ, εμείς θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε το σερί. Όπως λέει και το παλιό κλισέ, κερδίσουμε ένα παιχνίδι τη φορά και προχωράμε» είπε ο τεχνικός της East Kilbride προσθέτοντας: «o απόλυτος στόχος είναι να φτάσουμε στην κορυφαία κατηγορία του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, υπάρχουν 80.000 άνθρωποι στο East Kilbride και πιστεύω ότι τους αξίζει μια ποδοσφαιρική ομάδα, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, ξεκινήσαμε εξαιρετικά, το ρεκόρ είναι τεράστια, αλλά δεν έχουμε κερδίσει κάτι ακόμα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.