Aberdeen-Celtic (preview)

Στο Hampden Park, Aberdeen και Celtic διεκδικούν το πρώτο τρόπαιο της σεζόν, το League Cup (Betfred Cup σύμφωνα με τον σπόνσορα). Η Aberdeen είναι πια στην 3η θέση (μετά τη χθεσινή νίκη των Rangers στο Firhill), έχει όμως ένα ματς λιγότερο κι είναι το πρώτο τρόπαιο της σεζόν που την ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή. Ο Derek McInnes έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και καλή ψυχολογία, μετά τη νίκη στα Highlands επί της Inverness. Ο αμυντικός Ash Taylor κι ο επιθετικός Niall McGinn ήταν στον πάγκο σε αυτό το ματς (έπαιξαν τελικά) κι έχουν πολλές πιθανότητες να βρεθούν στο αρχικό σχήμα σήμερα. Η Aberdeen έχει κερδίσει τα 8 απ τα 10 τελευταία παιχνίδια της, αλλά οι δύο ήττες που έχει κάνει προέρχονται από τη Celtic, 4-1 στη Γλασκώβη και 1-0 στο Pittodrie.
Η Celtic κουβαλά την κόπωση από την ήττα με 0-2 την Τετάρτη από τη Barcelona, με τον Scott Sinclair να έχει χτυπήσει σε αυτό το ματς και φαντάζει δύσκολο να βρεθεί στην αποστολή. Αντίθετα ο Leigh Griffiths ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ ο Kieran Tierney είναι καιρό τώρα εκτός μάχης. Η Celtic δεν έχει δεχτεί γκολ στο φετινό League Cup, είναι αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις, έρχεται από 9 σερί νίκες, ενώ μετρά 14 νίκες και μία ισοπαλία στα φετινά ματς που έδωσε στη Σκωτία. Οι Bhoys έχουν 688 λεπτά να δεχθούν γκολ, ενώ έχουν κερδίσει και τις 3 τελευταίες αναμετρήσεις τους με την Aberdeen.
Η Celtic έχει παίξει σε 30 τελικούς League Cup κερδίζοντας τους 15, με πιο πρόσφατη κατάκτηση το 2015. Η Aberdeen μετρά 6 League το τελευταίο ήταν το 2014. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 27 φορές στο League Cup, με τη Celtic να μετρά 14 νίκες έναντι 9 της Aberdeen. Oι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στον τελικό του League Cup το 2000, με τη Celtic να επικρατεί 2-0. Αν η Celtic κατακτήσει σήμερα το τρόπαιο θα είναι το 100ο στην ιστορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.