Οι Dons επέστρεψαν στη 2η θέση, 2-1 στο Firhill

H Αberdeen επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-1 της Patrick Thistle μέσα στο Firhill και βρέθηκε ξανά στη 2η θέση της βαθμολογίας.
Η Patrick Thistle ερχόταν από 4 ματς χωρίς ήττα, δύο σερί νίκες κι είχε ψυχολογία, κάτι που φάνηκε στο ξεκίνημα. Οι Jags έχασαν δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ με τους Ade Azeez και Daniel Devine. Το πλήρωσαν στο 39’ όταν οι Dons πήρε το προβάδισμα. Σε εκτέλεση φάουλ ο Andy Considine γύρισε με κεφαλιά τη μπάλα στην περιοχή, ο Adam Rooney τη γύρισε στον Anthony O'Connor κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο μέρος, με τον goalkeeper των Dons, Joe Lewis, να αποτρέπει αυτογκόλ σε κεφαλιά του Shay Logan στο 49’.
Στο 51’ ο Adam Barton ισοφάρισε με δυνατή κεφαλιά κι οι 3.974 θεατές που βρέθηκαν στο Firhill πίστεψαν ότι το ματς ξανάρχιζε. Διαψεύσθηκαν δύο λεπτά αργότερα, όταν ο James Maddison βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Jayden Stockley, που πέρασε τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο goalkeeper, Thorsten Stuckmann, κάνοντας το 1-2. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, η σημαντικότερη φάση έγινε στο 93’, όταν ο Danny Devine βρεθηκε ανέλπιστα μπροστά στον Joe Lewis, αλλα το σουτ του ήταν αδύνατο και κατέληξε στην αγκαλιά του keeper της Aberdeen. To σφύριγμα της λήξης ακολούθησε τη φάση, με τους Dons να επιστρέφουν στις νίκες -μετά από δύο σερί ήττες- και στην 2η θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς μπροστά από τους Rangers που αντιμετωπίζουν τη Ross County την Κυριακή. Πρώτη ήττα μετά από 4 ματς για τους Jags, που περιμένουν τα αυριανά αποτελέσματα για να δουν που θα στέκονται βαθμολογικά.
PARTICK THISTLE: Stuckmann, Booth, Welsh, Lindsay, Osman, Doolan (Erskine 64), Barton, Elliot, Devine, Azeez (Amoo 76), Edwards (McDaid 82).
ABERDEEN: Lewis, Logan, Shinnie, Considine, O'Connor, Jack, McLean, Hayes, Maddison (McGinn 76), Rooney, Stockley (Reynolds 88).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.