Gladbach-Celtic (preview)

H Celtic αντιμετωπίζει απόψε στο Borussia Park τη Gladbach, στον αγώνα που αναμένεται να καθορίσει την πορεία της φέτος στη διοργάνωση και την Ευρώπη γενικότερα. Σε περίπτωση νίκης των Γερμαννών, που επικράτησαν 2-0 μέσα στο Celtic  Park πριν δύο βδομάδες, η ομάδα του Brendan Rodgers θα τερματίσει στην τελευταία θέση του 3ου ομίλου, αφού θα μείνει 5 βαθμούς πίσω από τη Gladbach, μια αγωνιστική πριν τη λήξη της φάσης των ομίλων. Υπάρχει βέβαι η πιθανότητα να χάσει η Manchester City από τη Barcelona κι η Celtic μετά να την κερδίσει μέσα στο Manchester, ένας συνδυασμός αποτελεσμάτων που μόνο πιθανός δεν είναι.
Η Celtic πήγε στη Γερμανία με σημαντικές απουσίες, αφού οι κεντρικοί αμυντικοί Kolo Toure και Jozo Simunovic έμειναν στη Γλασκώβη για να δουλέψουν στη φυσική τους κατάσταση, ενώ δεν ταξίδεψε ούτε ο επιθετικός Leigh Griffiths που είναι άρρωστος. Εκτός αποστολής και ο αριστερός μπακ, Kieran Tierney, που έχει τραυματισθεί και θα είναι εκτός μάχης για τους επόμενους δύο μήνες. Ο Eoghan OConnell αναμένεται να βρεθεί στο κέντρο της άμυνας, υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να παίξει εκεί ο Mikael Lustig και να παίξει δεξί μπακ ο Cristian Gamboa.
Η Celtic δεν έχει κερδίσει ποτέ στη Γερμανία, μετρά μόλις δύο ισοπαλίες σε 9 ματς. Πριν από 13 χρόνια κέρδιζε 1-0 την Bayern Munich, 20 λεπτά πριν τη λήξη, έχασε όμως 2-1 με τον Roy Makaay να σημειώνει και τα δύο γκολ των Βαυαρών. Τελευταία φορά που η Celtic είχε κερδίσει Γερμανική ομάδα ήταν το 2003 όταν επικράτησε 3-1 της Vfl Stuttgart με γκολ των Paul Lambert, Shaun Maloney και Stiliyan Petrov.
Η Gladbach θέλει τη νίκη που θα τη φέρει πιθανότατα στη 2η θέση, εκτός αν κερδίσει η Manchester City τη Barcelona. Eτσι κι αλλιώς με νίκη εξασφαλίζει την 3η θέση και θα διεκδικήσει τη 2η από τη City, μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Οι Raffael, Mamadou Doucoure, Marvin Schulz και Josip Drmic, που δεν έπαιξαν την Παρασκευή κόντρα στην Eintracht Frankfurt, έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις. Από το ματς της Παρασκευής έλειψαν επίσης οι μέσοι Ibrahima Traore και Thorgan Hazard (αδελφός του γνωστού Eden Hazard) και οι αμυντικοί Andreas Christensen και Alvaro Dominguez οι οποίοι είναι εξαιρετικά αμφίβολοι. 0-0 ήταν το αποτέλεσμα που σημαίνει ότι η Gladbach έφτασε τα 4 ματς χωρίς γκολ στη Bundesliga.
Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Πορτογάλος Manuel De Sousa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.