Στο +16 η Celtic, 2-0 τη Ross County

Προέλασης συνέχεια για τη Celtic που, χάρη στα γκολ των Sviatchenko στο 38’ και Stuart Armstrong στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, νίκησε 2-0 τη Ross County κι απέκτησε διαφορά 16 βαθμών από τους δεύτερους Rangers.
Ο Brendan Rodgers έκανε 3 αλλαγές στην ενδεκάδα που είχε κατεβάσει με τη Hamilton. Ο Callum McGregor ήταν τιμωρημένος αφού είχε αποβληθεί σε εκείνο το ματς, ο δεξιός μπακ, Cristian Gamboa και ο Patrick Roberts βρέθηκαν στον πάγκο, για να ξεκινήσουν στη θέση τους οι Jozo Simunovic στην άμυνα και οι James Forrest και Ryan Christie στα χαφ.
Η Celtic δεν έδειχνε στα καλύτερα της, η County ήταν καλά οργανωμένη στην άμυνα κι έβγαινε σε επικίνδυνες αντεπιθέσεις, χάνοντας και δύο ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με τους Alex Schalk και Liam Boyce. Οι Bhoys όμως ήταν αυτοί που έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 2-0. Ο Erik Sviatchenko έδωσε τη λύση στο 38’, πιάνοντας ένα σουτ έξω από την περιοχή που αιφνιδίασε τον keeper των Staggies, Scott Fox, και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Stuart Armstrong έκανε το 2-0 για τη Celtic.
Οι Bhoys μπήκαν πιο ορεξάτοι στο δεύτερο ημίχρονο με το Leigh Griffiths να φτάνει κοντά στο γκολ με σουτ στο 49’ και με μια κεφαλιά που έφυγε άουτ στο 59’. Ο James Forrest σούταρε έξω από την περιοχή στο 63’, όμως αυτή τη φορά ο Scott Fox δεν αιφνιδιάστηκε. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, η County βρέθηκε στην 8η θέση, στάθηκε πάντως μια χαρά στο Celtic ParkΌσο για τους Bhoys πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Ibrox τη Hogmanay (Παραμονή Πρωτοχρονιάς), μετρώντας 14 σερί νίκες στο πρωτάθλημα και 23 ματς χωρίς ήττα από το ξεκίνημα της σεζόν στη Σκωτία.
CELTIC: Gordon, Lustig, Sviatchenko, Simunovic, Izaguirre, Brown, Christie (Henderson 63), Armstrong, Forrest (Roberts 71), Sinclair, Griffiths (Dembele 66).
ROSS COUNTY: Fox, Fraser, Davies, Quinn, Routis (McShane 66), McEveley, Woods, Curran, Chow, Schalk (Tumilty 62), Boyce (Morrison 76).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.