Celtic-Partick Thistle (preview)

H Celtic μετρά 20 ματς χωρίς ήττα, έρχεται από 10 σερί νίκες κι είναι το φαβορί στο τοπικό ντέρμπι με την Partick Thistle την οποία είχε κερδίσει 4-1 στο Firhill πριν από 11 μέρες. Ο αρχηγός των πρωταθλητών, Scott Brown, επιστρέφει αφού εξέτισε την ποινή του στο 2-1 επί της Dundee το Σάββατο, αμφίβολος ο μέσος Tom Rogic που χτύπησε στο συγκεκριμένο ματς, παραμένουν εκτός μάχης ο εξτρεμ, James Forrest και ο αριστερός μπακ, Kieran Tierney.
Η Partick Thistle έρχεται από το 1-1 στο Εδιμβούργο με τη Hearts σε ένα ματς που άξιζε τη νίκη, παραμένει όμως στο βυθό της βαθμολογίας, μετρώντας μόλις δύο νίκες στα τελευταία 15 ματς πρωταθλήματος (είναι 6 ματς χωρίς νίκη). Είναι όμως γεγονός ότι στα τελευταία 8 ματς έπαιξε με τις 5 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας.
Ο μέσος Adam Barton και ο αμυντικός Danny Devine χτύπησαν στο ματς με τη Hearts, αναμένεται πάντως να είναι στην αποστολή. Παραμένουν εκτός μάχης οι Mustapha Dumbuya, Stuart Bannigan και Gary Fraser.
Η Celtic έχει σημειώσει 23 γκολ στα 7 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στην Premiership, ενώ η Partick έχει χάσει και τα 10 ματς που έδωσε κόντρα στους Bhoys στο πρωτάθλημα. Η Celtic πάντως είναι η μοναδική ομάδα φέτος που κατέφερε να κερδίσει με διαφορά πάνω από ένα γκολ (4-1 στο Firhill) φέτος στο πρωτάθλημα. Στις 4 τελευταίες επισκέψεις της στο Celtic Park η Thistle έχει χάσει 3 φορές με 1-0 και μία με 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.