Η Dundee Utd 1-0 στα …πέναλτι τη Hibernian

Οι Hibs έχασαν πέναλτι στο 54’ με τον Martin Boyle, η Dundee Utd ευστόχησε στο δικό της με τον Tony Andreu στο 73’ και πήρε τη νίκη με την οποία έπιασε τη Hibernian στην κορυφή. Aυτή ήταν συνοπτικά η ιστορία της αναμέτρησης κορυφής στην Championship, η ιστορία δύο πέναλτι.
Καλύτερη στο πρώτο μέρος η Dundee Utd με τον Tony Andreu να επιχειρεί πολλά σουτ και τον Blair Spittal να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 37’Η μεγαλύτερη ευκαιρί όμως ήρθε πρώτα για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Martin Boyle ανατράπηκε στην περιοχή από τον Lewis Toshney στο 53’. Ο ίδιος ανέλαβε το πέναλτι ένα λεπτό αργότερα, αλλά ήταν μια πολύ κακή εκτέλεση κι ο Cammy Bell απέκρουσε εύκολα. Πέντε λεπτά αργότερα ο keeper των γηπεδούχων έδειξε τα αντανακλαστικά του σταματώντας τον Andrew Shinnie, με τους Hibs να δείχνουν ότι έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση. Στο 72’ όμως ήταν η σειρά τους να παραχωρήσουν πέναλτι, σύμφωνα με το διαιτητή Bobby Madden, σε μαρκάρισμα του Liam Fontaine στον Simon Murray. Ο Tony Andreu το εκτέλεσε ιδανικά ένα λεπτό αργότερα, στέλνοντας στην άλλη γωνία τον Ofir Marciano, και το 1-0 ήταν γεγονός. Το γκολ έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση, με τους Hibsνα μην έχουν απάντηση. Σε γενικές γραμμές η Dundee Utd άξιζε τη νίκη, αν και θα ήταν ένα άλλο ματς αν είχε ευστοχήσει στο δικό της πέναλτι η Hibernian. H ουσία είναι ότι τα δύο μεγάλα ονόματα της Championship -που ανήκουν στη μεγάλη κατηγορία- ισοβαθμούν κι η μάχη για την απευθείας άνοδο είναι πιο συναρπαστική από ποτέ.

DUNDEE UTD: Bell, Toshney, Durnan, Edjenguele, Robson, Flood, Telfer, Andreu (Smith 90+4), Spittal (Murdoch 82), Fraser, Van der Velden (Murray 68). 
HIBERNIAN: Marciano, Gray, McGregor, Hanlon, Fontaine (Eardley 89), Stevenson, Bartley (Graham 82), McGeouch, Shinnie, Boyle (Cummings 64), Holt.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.