H Bonnyrigg Rose έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο κύπελλο

Χάρη σε ένα γκολ του Adam Nelson στο 86’ η Bonnyright Rose νίκησε 1-0 εκτός έδρας τη Dumbarton αποκλείοντας την ομάδα της Championship από το κύπελλο Σκωτίας. Είναι η πρώτη φορά που μια ομάδα Junior αποκλείει μια ομάδα της Championship από το κύπελλο και το αποτέλεσμα είναι ένα από τα χειρότερα στην ιστορία της Dumbarton. Για την Bonnyrigg Rose Athletic όμως αποτελεί έπος η πρόκριση και μετά από επαναληπτικό μάλιστα (ισόπαλο το πρώτο ματς) στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου της.
Πατά τις απώλειες λόγω τραυματισμών για τους γηπεδούχους, ο Stevie Aitken κατέβασε μια δυνατή ομάδα και στο πρώτο μέτος το παιχνίδι ήταν αρκτά ανοιχτό. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, όμως η Rose ήταν πολύ επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις με τον γρήγορο Lewis Turner – που έχει παίξει στη Berwick Rangers στο παρελθόν- κι ήταν αυτός που έχασε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα με ένα σουτ που έστειλε τη μπάλα να «γλύψει» τη συμβολή των δοκών πριν καταλήξει άουτ. Οι Sons έκαναν φάσεις, όμως η Rose έφτανε συχνά στην αντίπαλη εστία και κατάφερε να σημειώσει στο 86’ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση με τον Adam Nelson. Πανηγύρια για την Bonnyrigg Rose Athletic, αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της Dumbarton για την εμφάνιση της ομάδας τους με το μέλλον του Aitken να δείχνει αβέβαιο. Το παραμύθι της Bonnyrigg Rose Athletic συνεχίζεται αφού στον 4ο γύρο υποδέχεται την κάτοχο του κυπελλου, Hibernian.

DUMBARTON: Martin, Smith, Docherty, Barr, Buchanan, Stevenson (Pettigrew, 67), Todd, Stirling, Fleming, J.Thomson, R.Thomson (McCallum, 67).
BONNYRIGG ROSE: Andrews, Horne, Donaldson, Stewart, Young, Hoskins, Turner, Kidd (Mclaren, 80), McGachie (Moyes, 90), Nelson, McIntosh (Gray, 80).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.