Manchester City-Celtic (preview)

H Celtic αποχαιρετά απόψε στο Manchester τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού, ανεξαρτήτως αποτέλεσματος, θα τερματίσει την τελευταία θέση του 3ου ομίλου του Champions League. Οι πρωταθλητές Σκωτίας έχουν μαζέψει μόλις δύο βαθμούς, σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους, με το 3-3 στο Celtic Park το Σεπτέμβριο κόντρα στη Manchester City να είναι από τα highlights της φετινής ευρωπαϊκής τους πορείας. Στη Σκωτία έρχονται από εκτός έδρας νίκη επί της Motherwell με 4-3, σε ένα ματς που έχαναν 2-0 στο ημίχρονο και 3-2 στο 71’. Ο αμυντικός Erik Sviatchenko και ο επιθετικός Leigh Griffiths έλλειψαν από αυτό το ματς, είναι έτοιμοι και δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν απόψε. Ο μεσοεπιθετικός, Patrick Roberts, δανεικός από τη City, έχει πολλές πιθανότητες να ξενικήσει κόντρα στην ομάδα του, ενώ οι Scott Sinclair και Kieran Tierney παραμένουν τραυματίες για τους Bhoys.
H Manchester City έρχεται από εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Chelsea σε ένα ματς που προηγήθηκε. Ο Sergio Aguero αποβλήθηκε σε αυτό το ματς και θα εκτίσει ποινή 4 αγωνιστικών, στην Ευρώπη όμως μπορεί να αγωνισθεί, άγνωστο αν θα τον χρησιμοποιήσει ο Pep Guardiola, με τον τεχνικό των γηπεδούχων να δηλώνει: «Δεν ξέρω αν θα παίξει ο Sergio, θα υπάρξουν όμως σίγουρα αλλαγές. Χαίρομαι που θα δώσω χρόνο συμμετοχής σε κάποιους που αξίζει να παίξουν και δεν αγωνίσθηκαν στα τελευταία ματς.»
Τα πάντα έχουν κριθεί στον όμιλο, η City προκρίνεται ως δεύτερη, δύσκολα θα αγωνισθεί ο Raheem Sterling που έχασε το ματς με την Chelsea και δεν προπονήθηκε χθες. Η Manchester City είναι αήττητη στην έδρα της, στα 7 τελευταία παιχνίδια στο Champions League (5 νίκες 2 ισοπαλίες), η καλύτερη επίδοση της στη διοργάνωση, Με νίκη απόψε θα έχει κερδίσει για πρώτη φορά στη διοργάνωση και τα 3 παιχνίδια στην έδρα της στη διοργάνωση. Η City έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στα 5 ματς που έδωσε το 2016 στο Champions League κι αυτό από τον Lionel Messi.
Τραγικά τα ποσοστά της Celtic που μετρά 26 ήττες σε 29 εκτός έδρας αγώνες στο Champions League, χωρίς να καταφέρει να κρατήσει σε κανένα ματς ανέπαφη την εστία της. Δεν έχει κερδίσει τα 8 τελευταία παιχνίδια της στη διοργάνωση, ισοφαρίζοντας το δικό της αρνητικό ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.