Στο 89’ η Raith, 1-1 με Hearts

Η Raith Rovers ισοφάρισε στο 89’ Hearts και κυνήγησε ακόμα και τη νίκη-πρόκριση στις καθυστερήσεις, για να μείνει τελικά το 1-1 στο Starks Park, στέλνοντας τις δύο ομάδες σε επαναληπτικό την Τετάρτη στο Tynecastle.
Η Hearts είχε προηγηθεί στο 89’ με τον Jamie Walker και διαμαρτύρεται ότι το γκολ του Declan McManus ήταν offside, όμως η ομάδα της Championship άξιζε την ισοπαλία κι άγγιξε την ολική ανατροπή στις καθυστερήσεις.
Ο Ross Matthews πήρε τη θέση του τιμωρημένου Ryan Stevenson στα χαφ για τους γηπεδούχους, ενώ ο Mark Stewart ξεκίνησε αντί του Ryan Hardie κι αυτές ήταν οι δύο αλλαγές που έκαναν οι γηπεδούχοι, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι τους.
Ο Ian Cathro ξεκίνησε με τους 4 νεοαποκτηθέντες Andraz Struna, Aaron Hughes, Lennard Sowah (στην άμυνα) και Malaury Martin (στα χαφ) στο βασικό σχήμα, με τον Liam Smith να κάθεται στον πάγκο.
Καλύτερη η Hearts στο πρώτο μέρος κατάφερε να προηγηθεί στο 37’ όταν ο Don Cowie γύρισε τη μπάλα στον Jamie Walker κι αυτός ψύχραιμα νίκησε τον goalkeeper των γηπεδούχων, Kevin Cuthbert.
Μεταμορφωμένοι στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι έκλεισαν τη Hearts στην περιοχή της και πίεσαν για την ισοφάριση. Έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 57’ με τον Mark Stewart αντί σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία να τη στέλνει στο δοκάρι. Aκολούθησε ένα δίλεπτο με απανωτές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους που δε φάνηκε να μπορούν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Το κατάφεραν στο 89΄, όταν ο Rudi Skacel έπιασε το σουτ κι ο Declan McManus άλλαξε με κεφαλιά την πορεία της μπάλας στέλνοντας τη στα δίχτυα. Ακολούθησαν πολλές διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Hearts που θεώρησαν ότι ο McManus ήταν offside, όμως οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να χάσουν και το μας στη συνέχεια, με τον Yves M'Voto να πιάνει την κεφαλιά και τον goalkeeper Jack Hamilton να αποκρούει πάνω στη γραμμή. Την άλλη Τετάρτη στο Tynecastle θα κριθεί η πρόκριση στον 5ο γύρο του κυπέλλου.
RAITH ROVERS: Cuthbert, McHattie, Callachan, M'voto, Benedictus, Johnston (Hardie 69), B.Barr, Matthews, Davidson, Stewart (McManus 81), Thompson (Skacel 81).
HEARTS: Hamilton, Struna, Hughes, Souttar, Sowah, Nowak, Kitchen, Cowie, Martin, Walker (Zenatta 86), Johnsen (Sammon 90+1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.