Ανατροπή σε δύο λεπτά για την Aberdeen, 2-1 την Kilmarnock

Με γκολ των Stockley στο 83’ και Pawlett στο 85’ η Aberdeen γύρισε το ματς με την Kilmarnock που είχε προηγηθεί στο 40’ με τον McKenzie.
Οι Dons βρέθηκαν έτσι στο +6 από τους τρίτους Rangers που παίζουν σε λίγο σε Dundee, με την Kilmarnock πάντως να δείχνει καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του Lee McCulloch στο ρόλο του υπηρεσιακού τεχνικού.
Η Aberdeen ξεκίνησε με την ίδια ενδεκάδα που διέλυσε με 7-2 τη Motherwell την Τετάρτη, με τον Graeme Shinnie να επιστρέφει στην αποστολή, αλλά να είναι στον πάγκο αφού ο -δανεικός από τη Celtic- Ryan Christie- κράτησε τη θέση του στο βασικό σχήμα. and has to settle for a spot on the bench.
Ο Lee McCulloch, είχε στη διάθεση του τον αρχηγό της ομάδας, Steven Smith, και τον προτίμησε αφήνοντας στον πάγκο τον Iain Wilson στη μοναδική αλλαγή που έκανε στην ενδεκάδα από το προηγούμενο ματς κόντρα στη Dundee.
Οι Dons ξεκίνησαν δυνατά, με ένα σουτ του Kenny McLean που έφυγε άουτ στο 8’ και δύο λεπτά αργότερα είχαν μια κεφαλιά του Ryan Christie που έφυγε άουτ, για να χάσουν στο 12’ τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους. Ο Jonny Hayes έπιασε το σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία σε σώματα παικτών για να φτάσει στον Niall McGinn στο πίσω δοκάρι, όμως ο goalkeeper Freddie Woodman κατάφερε να αποκρούσει το σουτ του Βορειοϊρλανδού διεθνή. Νέα ευκαιρία στο 3’ για τον McGinn, με τη δυνατή κεφαλιά του να στέλνει τη μπάλα άουτ. Παρά την υπεροχή των Dons η Killie ήταν καλά στημένη και μετά το ημίωρο ανάγκασε την Aberdeen να παίζει με βαθιές μπαλιές. Κι ενώ οι Dons είχαν τις ευκαιρίες οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 40’. Ο Jordan Jones γύρισε τη μπάλα πίσω, όμως ο αμυντικός των Dons, Mark Reynolds, δεν έδιωξε όπως θα έπρεπε κι ο Rory McKenzie έπιασε μια βολίδα λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα -που άλλαξε πορεία στα σώματα- να καταλήξει στα δίχτυα του Joe Lewis. Η Killie πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ κι ο McInnes -σε μια απροσδόκητη κίνηση- έβγαλε τον Reynolds (που έκανε το λάθος που οδήγησε στο γκολ των γηπεδούχων) στο ξεκίνημα του β’ μέρους περνώντας στη θέση του τον Graeme Shinnie.
To δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι όταν ο Conor Sammon βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Ash Taylor, κι έχασαν μια ευκαιρία με τον Kris Boyd (που έψαχνε το 200ο του γκολ), όμως η συνέχεια ανήκε στην Aberdeen που έψαχνε την ισοφάριση.
Στο 61’ ο Kenny McLean έπιασε μια βολίδα έξω από την περιοχή που ανάγκασε τον goalkeeper των γηπεδούχων, Freddie Woodman, να πέσει στη γωνία του στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Ακολούθησαν δύο απανωτά κόρνερ για τους Dons, στο ένα από αυτά ο Woodman απέκρουσε δύσκολα με τη μπάλα να βρίσκει και στο οριζόντιο δοκάρι. Κι εκεί που φαινόταν ότι η ισοφάριση δεν ερχόταν, η Aberdeen κατάφερε να πετύχει δύο γκολ σε τρία λεπτά γυρίζοντας τούμπα το ματς. Στο 83’ ο Jayden Stockley πετάχθηκε πίσω από την άμυνα, προλαβαίνοντας τον goalkeeper Freddie Woodman για να κάνει το 1-1 και στο 85’ το σουτ του Peter Pawlett στο 85’ άλλαξε πορεία στον Miles Addison για να γίνει το 1-2. Εφιάλτης για τον αμυντικό της Kilmarnock από λάθος του οποίου ξεκίνησε και το γκολ της ισοφάρισης.
Στο + 6 από τους Rangers οι Dons που έφτασαν τις 7 νίκες στα 8 τελευταία παιχνίδια τους. Πρώτη ήττα μετά από 4 ματς για την Kilmarnock.
KILMARNOCK: Woodman, Hendrie, Dicker, Ajer, Taylor, Jones, Longstaff (Umerah 88), S.Smith (Addison 77), McKenzie, Sammon (Wilson 82), K.Boyd.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Considine (Stockley 72), Taylor, Reynolds (Shinnie 45), McLean, Christie (Pawlett 72), Rooney, McGinn, Hayes, Jack.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.