Ο Cairney θέλει να καθιερωθεί στη Σκωτία

Ο Tom Cairney κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Σκωτίας κι είναι αποφασισμένος να αρπάξει την ευκαιρία. Η αποχώρηση από την αποστολή της εθνικής των Matt Phillips, James McArthur και Grant Hanley, άνοιξε το δρόμο για τον 26χρονο παίκτη της Fulham, που περίμενε καιρό να κληθεί στην εθνική.
«Περίμενα πολύ καιρό κι είναι υπέροχο που επιτέλους τα κατάφερα, τώρα που ήρθα όμως θέλω να μείνω, δε θέλω να είμαι περαστικός από την εθνική» δήλωσε ο
Cairney που εχει παίξει στην εθνική κάτω των 21 της Σκωτίας κι ελπίζει ότι θα κάνει το ντεμπούτο του στην ομάδα των ανδρών στο φιλικό με τον Καναδά.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σκωτίας, Gordon Strachan, θεωρεί ότι ο Cairney είναι ο καλύτερος μέσος στην αγγλική Championship, με τον ίδιο τον παίκτη της Fulham να παραδεχεται: «Δεν είχα ποτέ σεζόν σαν αυτή και χρωστώ πολλά και στον προπονητή μου. Πολλοί προπονητές με χρησιμοποίησαν στο δεξί άκρο, μπορώ να παίξω εκεί αλλά δεν είναι η καλύτερη θέση μου, προτιμώ να παίζω στον άξονα, στα χαφ, εκεί είναι που αποδίδω καλύτερα.»
Ο Cairney γεννήθηκε στο Nottingham, έχει όμως τη σκωτσέζικη υπηκοότητα από τον πατέρα μου και δυνατούς δεσμούς με τη Σκωτία.
«Επισκεπτόμουν συχνά την οικογένεια μου στο Uddingston,φορώντας μάλιστα φανέλα της Celtic, ήμουν μικρός τότε κι έχω πολλές αναμνήσεις. Εδικά ο μπαμπάς μου είναι μεγάλος οπαδός της Σκωτίας κι η κλήση μου στην εθνική τον έκανε πολύ περήφανο» σημείωσε ο Cairney.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.