Για τέταρτη σερί σεζόν το κύπελλο Γλασκώβης στη Celtic

H ομάδα κάτω των 17 της Celtic, επικράτησε 2-1 της αντίστοιχης των Rangers και κατέκτησε για τέταρτη σερί σεζόν το κύπελλο Γλασκώβης (πέρυσι είχε νικήσει με το εντυπωσιακό 4-0).
Φέτος
Ο Ewan Henderson (αδελφός του Liam Henderson που παίζει στην πρώτη ομάδα)) ήταν ο κορυφαίος κι αυτός που άνοιξε το σκορ στο 17’ περνώντας τη μπάλα πάνω από τον keeper των Rangers. Η Celtic κυριάρχησε στο πρώτο μέρος αλλά οι Gers κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον Matthew Shiels στο 44’. Οι Gers ξεκίνησαν καλύτερα το δεύτερο μέρος κι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, όμως ήταν η Celtic που πήρε ξανά το προβάδισμα. Ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια του Jack Aitchison που πέρασε δύο αντιπάλους για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-1 στο 68’. Η Celtic έμεινε με 10 παίκτες στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Kerr McInroy πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως η ομάδα του Michael OHalloran κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος για να πάρει για τέταρτη σερί σεζόν το κύπελλο Γλασκώβης.
Το ματς έγινε στο Firhill, έδρα της Partick Thistle, κεκλεισμένων των θυρών όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια για την αποφυγή επεισοδίων. Το κύπελλο Γλασκώβης Το κύπελλο Γλασκώβης ξεκίνησε το 1887 και μέχρι το 1989 διεξαγόταν μεταξύ των ανδρικών ομάδων της Γλασκώβης. Συμμετέχουν σε αυτό οι Celtic, Rangers, Partick Thistle, Clyde και Queens Park, παλαιότερα έπαιρναν μέρος και οι Third Lanark και Cambuslang, οι οποίες δεν υφίστανται πλέον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.