Τα πάνω κάτω έφεραν οι Gers, 3-0 στο Pittodrie

Με δύο γκολ του Kenny Miller σε δύο λεπτά (79’ και 81’) κι ένα του Joe Dodοo στο 83’, οι Rangers έφυγαν με μια ανέλπιστη νίκη από το Pittodrie, απέναντι σε μια Aberdeen που είχε χάσει σωρεία ευκαιριών, με τον keeper των φιλοξενούμενων, Wes Foderingham, να κάνει τη μία επέμβαση πίσω από την άλλη. Οι Rangers είχαν και δοκάρι στις καθυστερήσεις με τον Dodoo σε ένα ματς με απίστευτη εξέλιξη.

Oι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά και πίεσαν πολύ, όμως οι Rangers αντέδρασαν κι είχαν καλύτερες στιγμές σε ένα πολύ δυνατό πρώτο μέρος.
Η Aberdeen ζήτησε πέναλτι στο πρώτο πεντάλεπτο, όταν ο Niall McGinn έπεσε από το μαρκάρισμα του Danny Wilson -με το διαιτητή, Kevin Clancy, να μη συγκινείται- και δύο λεπτά αργότερα έχασε την πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης.
Ο Kenny McLean έφυγε από τα αριστερά αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση και δευτερόλπετα αργότερα το σουτ του Jonny Hayes από κοντά έδιωξε πέφτοντας στην κλειστή γωνία του o keeper των Gers, Wes Foderingham.
Στο 9’ ο Kenny McLean σούταρε με δύναμη έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα άουτ και στο 10’ οι Rangers έχασαν την πρώτη τους μεγάλη –διπλή- ευκαιρία. Ο Martyn Waghorn έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε κι ήρθε στο Joe Garner μόνο του απέναντι από τον Joe Lewis όμως ο goalkeeper των γηπεδούχων κατάφερε να αποκρούσε με μια γρήγορη έξοδο. Μετά από ένα εκρηκτικό τέταρτο οι δύο ομάδες έκοψαν ρυθμό, συνέχισαν όμως να ψάχνουν το γκολ. Στο 19’ ο Martyn Waghorn έχασε μεγάλη ευκαιρία στέλνοντας τη μπάλα άουτ και στο 37’ ο Kenny McLean σέντραρε στον Niall McGinn που δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε για να ανοίξει το σκορ για τους Dons.
Η Aberdeen ξεκίνησε καλύτερα και στο δεύτερο ημίχρονο κι ήταν ο Wes Foderingham που κράτησε όρθιους τους φιλοξενούμενους. Ο goalkeeper των Rangers, σταμάτησε το σουτ του Graeme Shinnie στο 50’, έδιωξε τη βολίδα του Kenny McLean στο 53’ και το σουτ του Adam Rooney στο 56’. Στο 60’ έκανε μια ακόμα δυσκολότερη επέμβαση στο σουτ του Adam Rooney από κοντά, με τους Dons να κάνουν τη μία επίθεση πίσω από την άλλη.
Κι όλα έδειχναν ότι το γκολ της Aberdeen ήταν ζήτημα χρόνου, οι Rangers πέτυχαν 3 γκολ μέσα σε 6 λεπτά, ενώ είχαν και δοκάρι στις καθυστερήσεις! Στο 79’΄σε μια αντεπίθεση των Gers ο Martyn Waghorn έπιασε το σουτ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Joe Lewis, για να έρθει ο Kenny Miller και να στείλει με βολίδα τη μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα ο βετεράνος φορ των Gers έκανε το 0-2 μετά από εξαιρετική πάσα του  Joe Dodoo που έκλεψε τη μπάλα από τον Anthony O'ConnorΣτο 83’ ο Dodoo έγινε από δημιουργός σκόρερ κάνοντας το 0-3 κι έχασε μοναδική ευκαιρία για ένα τέταρτο γκολ όταν απέναντι από τον αβοήθητο Joe Lewis έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Kenny Miller να παίρνει το rebound χωρίς να καταφέρνει να κάνει hat-trick.
Ήταν μόλις η δεύτερη εντός έδρας ήττα της Aberdeen, πρώτη μετά από 10 σερί νίκες στο Pittodrie, με τους Rangers να μειώνουν τη διαφορά στους 9 βαθμούς από τους δεύτερους στη βαθμολογία Dons.
ABERDEEN Lewis, Logan, Taylor, O'Connor (Stockley 83), Considine, Jack, McLean, Shinnie, Hayes, Rooney, McGinn.
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Wilson, Garner (Dodoo 70), Toral, Miller, Hyndman (Windass 53), Holt, Bates, Waghorn (Halliday 80), Beerman. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.