Hibernian-Aberdeen (preview)

Πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου Σκωτίας, στο ουδέτερο Hampden Park, με την κάτοχο του τροπαίου Hibernian να αντιμετωπίζει την Aberdeen.
Oι Hibs έχουν ήδη κατακτήσει την Championship, που σημαίνει ότι επιστρέφουν μετά από 3 χρόνια απουσίας στη μεγάλη κατηγορία κι η ψυχολογία είναι στα ύψη, ενώ θα έχουν και 20.000 οπαδούς στο πλευρό τους, με τους Dons να έχουν διαθέσει μόλις 12.000 από τα 21.000 εισιτήρια που της αναλογούν. Οι αμυντικοί Paul Hanlon και Liam Fontaine παραμένουν τραυματίες για τους Hibs, όμως επιστρέφει ο εξτρεμ, Chris Humphrey, μετά από δύο μήνες απουσίας. Κανονικά στον πάγκο ο Neil Lennon αφού κατάφερε να πάρει αναβολή κι η ακρόαση του θα γίνει στις 25 Απριλίου.
Σε εξαιρετική κατάσταση η Aberdeen, ξεπέρασε γρήγορα την ήττα από τους Rangers κερδίζοντας 2-1 εκτός έδρας την 4η St Johnstone και μετρά 5 νίκες στα 6 τελευταία παιχνίδια της. Στη 2η θέση, στο +9 από τους τρίτους Rangers, οι Dons έχουν κι αυτοί καλη ψυχολογία και θα έχουν και τον επιθετικό Niall McGinn στη διάθεση τους. Κανένα πρόβλημα για τον Derek McInnes< αφού μέχρι και ο αμυντικός Mark Reynolds είναι πια διαθέσιμος.
Η Aberdeen είναι έτοιμη να τερματίσει για τρίτη σερί σεζόν στην 2η θέση, δεν έχει πάρει όμως το κύπελλο Σκωτίας από το 1990. Ο τεχνικός της, Derek McInnes, είχε πάρει το τρόπαιο ως παίκτης των Rangers το 1999, ενώ ως τεχνικός των Dons κατέκτησε το League Cup το 2014. Αυτός θα είναι ο πέμπτος ημιτελικός του στα 4 χρόνια που είναι στο Pittodrie, με ποσοστό επιτυχίας 50% μέχρι τώρα.
Ο Neil Lennon έχει πάρει 6 κύπελλα Σκωτίας με τη Celtic, 4 ως παίκτης και 2 ως προπονητής των Bhoys, με τη Hibernian να πηγαίνει για ένατη φορά στο Hampden Park από το 2012, μετρώντας 4 νίκες και 4 ισοπαλίες στις προηγούμενες επισκέψεις της.
Αυτός θα είναι ο έβδομος ημιτελικός κυπέλλου Σκωτίας μεταξύ των δύο ομάδων, με την κάθεμια να έχει από 3 νίκες, ενώ είχαν συναντηθεί και στον τελικό το 1947 με την Aberdeen να επικρατεί με 2-1. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.