Dons για 2η θέση, 2-1 τη Hearts στο Eδιμβούργο

Με γκολ των Rooney στο 21’ και OConnor στο 64’ η Aberdeen νίκησε 2-1 στο Tynecastle τη Hearts, που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Concalves στο 60’.
Από δύο αλλαγές είχαν οι ομάδες στις ενδεκάδες που ξεκίνησαν τα προηγούμενα παιχνίδια τους, με τον 37χρονο centre-back, Aaron Hughes και τον αριστερό μπακ Lennard Sowahνα ξεκινούν στη θέση των Liam Smith και Moha Choulay για τη Hearts και τους Mark Reynolds και Peter Pawlett να παίρνουν τη θέση των Ryan Christie και Ryan Jack.
H Αberdeen έφτασε κοντά στο γκολ μόλις στο 3’ με την κεφαλιά του Andrew Considine να στέλνει τη μπάλα άουτ κι έδειχνε καλύτερη από τη Hearts, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ανούσια κατοχή.
Οι Dons προηγήθηκαν στο 21’ όταν ο Peter Pawlett έπιασε το σουτ έξω από την παριοχή ο keeper των γηπεδούχων, Jack Hamilton, απέκρουσε χωρίς να συγκρατήσει τη μπάλα κι ο επερχόμενος Adam Rooney την έστειλε στα δίχτυα.
Το γκολ αυτό χώριζε τις ομάδες στο πρώτο μέρος και παραλίγο να σκοράρει ξανά με τον ίδιο τρόπο η Aberdeen στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Ο Niall McGinn έπιασε μια βολίδα, απέκρουσε ο Jack Hamilton χωρίς να συγκρατήσει τη μπάλα, για να έρθει ο Graeme Shinnie, και να τη στείλει άουτ στο 48’. Η Hearts κατάφερε να ισοφαρίσει στο 60’ με κεφαλιά του Esmael Goncalves, η χαρά των γηπεδούχων όμως κράτησε μόνο 4 λεπτά. Ο Jonny Hayes εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στην περιοχή κι ο Anthony O'Connor με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-2 για τους Dons. Η Aberdeen είχε ευκαιρίες και για ένα τρίτο γκολ, δεν της αξιοποίησε κι η Hearts τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, αφού ο Jamie Walker έκανε ένα σκληρό τάκλιν στο 88’ στον Graeme Shinnie κι αντικρύζε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Oι Dons διατήρησαν τη διαφορά των 9 βαθμών από τους τρίτους Rangers (έχοντας και πολύ καλύτερο συντελεστή τερμάτων στο +23 από τους Gers), ενώ η Hearts βλέπει την Ευρώπη να απομακρύνεται η ομάδα του Εδιμβούργου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τη χθεσινή ήττα της St Johnstone με 4-1 από τη Celtic κι έμεινε στο -6 από τους τέταρτους Saints. Aυτή ήταν η 10η ήττα σε 19 ματς πρωταθλήματος για τη Hearts με τον Ian Cathro στον πάγκο, τέταρτη σε 11 εντός έδρας ματς.
HEARTS: Hamilton, Struna (Smith 45), Hughes, Nowak, Buaben, Sowah (El Ouriachi 57), Tζιόλης, Cowie (Johnsen 68), Djoum, Walker, Goncalves.
ABERDEEN: Lewis, Logan, Taylor, Reynolds, Considine, Shinnie, McLean, Pawlett (O’Connor 45), Hayes, McGinn, Rooney (Stockley 85).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.