Στον τελικό η Dundee Utd, 2-1 στο Falkirk Stadium

Η Dundee Utd νίκησε 2-1 τη Falkirk και πέρασε στον τελικό των play-off ανόδου της Premiership. Οι Tangerines βρέθηκαν να χάνουν στο 10’ από γκολ του James Craigen, για να γυρίσουν το ματς με γκολ των Simon Murray στο 76’ και Paul Dixon στο 87’.
Δύο αλλαγές είχε η Falkirk στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την Τρίτη στο Tannadice, με τον John Baird να παίρνει τη θέση του Lee Miller μπροστά και τον Paul Watson να ξεκινά αντί του Peter Grant στο κέντρο της άμυνας.
Δύο αλλαγές και για τη United με τους Paul Dixon και Sean Dillon να αντικαθιστούν τους Jamie Robson και Stewart Murdoch στα άκρα της άμυνας.
Η Falkirk προηγήθηκε νωρίς με τον James Craigen να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 10’. Είχε σκοράρει και στο ματς της Τρίτης, με ανάποδο ψαλίδι, αυτό ήταν το πέμπτο του γκολ αυτή τη σεζόν, τα 3 ήταν σε εντός έδρας ματς κόντρα στη Dundee United.
Οι γηπεδούχοι γέμισαν πολλές φορές στην περιοχή της United, χωρίς αποτέλεσμα κι ήταν οι φιλοξενούμενοι που μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος. Στο 51’ έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα με τον William Edjenguele, όμως το γκολ δεν μέτρησε, με τον διαιτητή, Kevin Clancy, να καταλογίζει -σωστά- φάουλ στον Thomas Mikkelson που έσπρωξε λίγο τον αμυντικό της Falkirk, Paul Watson.
Mεγάλη ευκαιρία στο 55’ για τους Tangerines με τον Simon Murray να γυρίσει στον Tony Andreu που έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στο 57’ ήταν ο ίδιος ο Simon Murray που δοκίμασε την τύχη του με κεφαλιά-ψαράκι.
Το μονότερμα της Dundee United διεκόπη στο 61’ με σουτ του James Craigen που έφυγε ελάχιστα άουτ, με τoυς φιλοξενούμενους να χάνουν ακόμα μία ευκαιρία στο 67’ όταν ο keeper της Falkirk, Robbie Thomson, απέκρουσε το σουτ του Simon Murray.
Η United έφερε το ματς στα ίσα στο 76’. Σε ένα γέμισμα ο Blair Spittal γύρισε τη μπάλα με το κεφάλι με τον αμυντικός των γηπεδούχων, Luca Gasparotto, να γκελάρει τον συμπαίκτη του, Robbie Muirhead, να τη χάνει μέσα από τα πόδια του από την παρέμβαση του Simon Murray που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε τον Robbie Thomson. Η United είχε αυτοπεποίθηση κι έψαχνε το δεύτερο γκολ, με πείσμα αλλά και με έναν άναρχο τρόπο, ενώ άναρχες ήταν και οι προσπάθειες των γηπεδούχων να βγουν στην κόντρα σε ένα ματς που έδειχνε να πηγαίνει στην παράταση.
Στο 87’ όμως ο Alex Nicholls (που είχε μπει στη θέση του τραυματία Scott Fraser στο 80’) έβγαλε τη σέντρα προς τον Paul Dixon που έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα. Ήταν το πρώτο γκολ του Dixon μετά από πέντε χρόνια  κι έμμελε να κρίνει την αναμέτρηση στέλνοντας τη Dundee Utd στον τελικό των play-off. Θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς, τη Hamilton ή την Inverness (αύριο θα μάθει την αντίπαλο της), την ερχόμενη Τρίτη στο Tannadice με τη ρεβάνς στην έδρα της ομάδας της Premiership στις 28 Μαίου.
FALKIRK: Thomson, Muirhead, Watson, Gasparotto, Leahy, Craigen (Hippolyte 80), McKee (Taiwo 54), Kerr, Sibbald, Baird (McHugh 61), Austin.
DUNDEE UNITED: Bell, Dillon, Durnan, Edjenguele, Dixon, Andreu, Kuate, Flood (Telfer 70), Spittal, Murray, Mikkelsen (Fraser 70, Nicholls 80).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.