Gers «καρμπόν» 2-1 στο Firhill

Οι Rangers νίκησαν 2-1 στο Firhill την Partick Thistle, όπως το έκαναν και το Νοέμβριο, γυρίζοντας το ματς στο 94’! Τότε, είχε σκοράρει ο Joseph Dodoo στο 81’ και το 94’, σήμερα σκόραρε ο Joe Garner στο 94’ ενώ είχε ισοφαρίσει ο Barrie McKay στο 83’. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 14’ με κεφαλιά του Kris Doolan κι είχαν ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, έχασαν όμως ξανά με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο σκορ!
Οι γηπεδούχοι είχαν δύο αλλαγές στην ενδεκάδα που ξεκίνησε το προηγούμενο παιχνίδι τους, με τους Abdul Osman και Liam Lindsay να ξεκινούν αντί των Andrew McCarthy και Danny Devine με τον τελευταίο να είναι τιμωρημένος και εκτός αποστολής.
Δύο αλλαγές και για τον τεχνικό των Rangers, Pedro Caixinha, στην ομάδα που ξεκίνησε στο 1-5 από τη Celtic, με τον David Bates να επιστρέφει στην ενδεκάδα στη θέση του Clint Hill και τον Joe Garner να παίρνει τη θέση του Emerson Hyndman.
Οι Rangers ξεκίνησαν καλά κι έδειχναν ορεξάτοι, όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 14’ σε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση. Ο Steven Lawless έδωσε στον Christie Elliott κι αυτός έβγαλε τη σέντρα για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με δυνατή κεφαλιά ο Kris Doolan, σημειώνοντας το 15ο φετινό του γκολ. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ με κεφαλιά του Niall Keown και στο 20’ με τον Ryan Edwards, σε μια φάση που ο keeper, Wes Foderingham. Κράτησε όρθιους τους Gers. To ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους δίκαια μπροστά και τους φιλοξενούμενους ικανοποιημένους που δεν δέχτηκαν δεύτερο γκολ. Στο 54’ ο goalkeeper της Partick, Tomas Cerny πρόλαβε τον Kenny Miller κι ένα λεπτό αργότερα ο Kris Doolan άγγιξε το 2-0 με κεφαλιά που έπιασε αμαρκάριστος στην περιοχή, όμως έστειλε τη μπάλα άουτ. Η είσοδος του Barrie McKay στο 76’ άλλαξε τα δεδομένα. Με μια αντυπωσιακή ατομική προσπάθεια στο 83’ ο McKay έφερε το ματς στα ίσα, με το 1-1 να δείχνει ότι θα έμενε μέχρι το τέλος. Στο 93’ η Partick παραλίγο να πάρει ξανά το προβάδισμα με σουτ του Niall Keown, για να έρθει το δεύτερο γκολ ένα λεπτό αργότερα από κεφαλιά του Joe Garner στην εκπνοή της αναμέτρησης.
Οι Rangers πλησίασαν τώρα στους 6 βαθμούς τη 2η Aberdeen που δοκιμάζεται σε λίγο στο Tynecastle κόντρα στη Hearts, ενώ με τη νίκη τους εξασφάλισαν μια θέση την πρώτη τετράδα κι ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σκληρό αποτέλεσμα για τους Jags που άγγιξαν τη νίκη και στο τέλος δεν πήραν ούτε την ισοπαλία.

PARTICK THISTLE: Cerny, Elliot, Keown, Lindsay, Booth, Barton, Lawless, Osman, Edwards (McCarthy 89), Erskine (Azeez, 87), Doolan.
RANGERS: Foderingham, Tavernier, Bates, Wilson (Barjonas 71), Beerman, Waghorn (Hill 53), Holt (McKay 76), Windass, Dodoo, Miller, Garner.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.