Morton-Dundee Utd (preview)

Πρώτο ματς του προημιτελικού των play-off ανόδου, με την 4η Morton να υποδέχεται την 3η Dundee Utd. Θα υπάρξει ρεβάνς στην έδρα της United (δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ) την Παρασκευή κι η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση τη Falkirk. Oι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και το Σάββατο στην τελευταία αγωνιστική της Championship στο Cappielow με τη γηπεδούχο Morton να είναι τυχερή που έφερε 1-1 αφού η United ήταν καλύτερη κι είχε και δύο δοκάρια. 9 ματς χωρίς νίκη μετρά η ομάδα του Jim Duffy ο οποίος ήταν μεταξύ των υποψηφίων για τεχνικός της χρονιάς στη Σκωτία. Κι όχι άδικα μιας και παρότι έχασε πολλούς παίκτες το καλοκαίρι κατάφερε να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα που διεκδικεί την άνοδο στα play-off και την επιστροφή της στην Premiership για πρώτη φορά μετά το 1988. H Morton είναι το outsider σε κάθε ματς σύμφωνα με τον άσο της, Thomas O’Ware, που πιστεύει ότι αυτό έχεο λειτουργήσει υπερ της ομάδας του Greenock φέτος. Ο Jim Duffy έχει ξεκουράσει αρκετούς βασικούς στα τελευταία ματς, σκεφτόμενος τα play-off, το μετάνπιωσε που δεν το έκανε με τον Ross Forbes, που χτύπησε το Σάββατο και μάλλον χάνει τα play-off. Mε 12 γκολ φέτος η απουσία του πολύτιμου μέσου αναμένεται να είναι κομβική.
Η Dundee Utd μετρά 6 ματς χωρίς ήττα, έχει κερδίσει όμως μόλις τα 4 από τα 18 τελευταία παιχνίδια της. Ο 18χρονος Ali Coote έχει πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει, είχε παίξει πρώτη φορά όταν οι Tangerines πήραν το Challenge Cup το Μάρτιο κι ήταν εξαιρετικός και το Σάββατο στη θέση του τιμωρημένου, Simon Murray. Ο Ray McKinnon έχει ξανά στη διάθεση του τον Murray, όπως και τον centre-half William Edjenguele που εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών. Αμφίβολος ο αναπληρωματικός goalkeeper Luis Zwick που έπαθε τράβηγμα στο ζέσταμ στο ματς του Σαββάτου.
Η αποψινή είναι η έκτη συνάντηση των δύο ομάδων αυτή τη σεζόν, με τη Morton να έχει κερδίσει 2-1 στην έδρα της το Σεπτέμβρη για το League Cup και 4 μέρες μετά να χάνει με το ίδιο σκορ στο Tannadice για το πρωτάθλημα. Ισόπαλα τα άλλα τρία παιχνίδια, 0-0 το Νοέμβριο και 1-1 το Μάρτιο με τη Morton γηπεδούχο και 1-1 το Φεβραουάριο στην έδρα της Dundee Utd.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.