Σώθηκε η Motherwell, 3-1 την Kilmarnock

Η Motherwell εξασφάλισε την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία επικρατώντας 3-1 της Kilmarnock, χάρη στα γκολ των McHugh στο 1’, Ainsworth στο 53’ και Frear στο 78’. Ο Frizzell είχε ισοφαρίσει στο 17’ για την Killie που είχε εξασφαλίσει την σωτηρία της από την προηγούμενη αγωνιστική.
Η Motherwell είχε μια αλλαγή στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στο 1-0 επί της Hamilton το Σάββατο, με τον David Ferguson να παίρνει τη θέση του Allan Campbell.
Δύο αλλαγές για την Kilmarnock στην ομάδα που νίκησε 2-1 την Inverness, με τους Greg Taylor και Dean Hawkshaw να ξεκινούν αντί των Luke Hendrie και Sean Longstaff.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στα πρώτα 41 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με τον Elliott Frear να εκτελεί κόρνερ και τον Carl McHugh στο πρώτο δοκάρι να στέλνει με απευθείας σουτ τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Kilmarnock όμως έφερε το ματς στα ίσα στο 17’, με τον Jordan Jones να βγάζει τη σέντρα από τα αριστερά, τον αρχηγό της Motherwell, Keith Lasley, να μην απομακρύνει όπως πρέπει και τον Adam Frizzell να κάνει με σουτ το 1-1.
Ακολούθησαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τον Greg Taylor να μην μπορεί να δώσει το προβάδισμα στην Kilmarnock και στη συνέχεια τον Louis Moult να βγαίνει μόνος του απέναντι στον goalkeeper της Killie, Jamie MacDonald, αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.
Οι Steelmen πήραν ξανά το προβάδισμα στο 53’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Lionel Ainsworth (που είχε περάσει στον αγώνα στο 38’), όμως η Killie δεν πτοήθηκε και πίεζε για την ισοφάριση. Σε μια γρήγορη αντεπίθεση των Steelmen ο Louis Moult έβγαλε τη σέντρα κι ο Elliott Frear διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 78’ λυτρώνοντας τους γηπεδούχους. Το σύνθημα «We are staying up» δονούσε το Fir Park, με τη Motherwell να εξασφαλίζει την παραμονή της με δύο σερί νίκες.
Τρίτη ήττα στα 4 τελευταία ματς για την Kilmarnock, που είχε εξασφαλίσει την παραμονή της από την προηγούμενη αγωνιστική κι είναι τώρα στην 8η θέση.
MOTHERWELL: Griffiths, Heneghan, McHugh, Hammell, Cadden, Lasley, Frear, Clay, Ferguson (Ainsworth 38, Livingstone 90), McDonald, Moult (Bowman 85).
KILMARNOCK: MacDonald, Ajer, Jones, Hawkshaw (Roberts 57), Dicker, Smith, Taylor, Sammon, Frizzell, Kiltie (McKenzie 65), Wilson (Graham 78).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.