Partick Thistle-Celtic (preview)

Η Partick Thistle έρχεται από δύο σερί ήττες, μετρώντας 4 ματς χωρίς νίκη, η σεζόν πάντως είναι πετυχημένη αφού βρέθηκε στην πρώτη εξάδα. Τα δύο τελευταία τελευταία ματς είναι στην έδρα της, με τον τεχνικό της, Alan Archibald να τονίζει ότι η ομάδα του θέλει να πετύχει μια νίκη τουλάχιστον στο ένα από αυτά. «Δε μας νοιάζει τόσο να σπάσουμε το αήττητο τη Celtic, όσο να κάνουμε μια νίκη απέναντι της» δήλωσε ο τεχνικός των Jags, που ευελπιστεί ότι θα έχει στη διάθεση του τον αμυντικό Mustapha Dumbuya. Οι -καιρό τώρα- τραυματίες Stuart Bannigan, Gary Fraser, Jason Banton, Ryan Scully και Sean Welsh παραμένουν εκτός μάχης.
Η Celtic έφτασε τα 44 ματς χωρίς ήττα στη Σκωτία σε όλες τις διοργανώσεις, έρχεται από 3 σερί νίκες και θα έχει στη διάθεση της τον αρχηγό της, Scott Brown, που εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών. Ο Moussa Dembele έχει ξεκινήσει ελαφρά προπόνηση, αναμένεται να είναι πάλι εκτός αποστολής ενώ είναι ακόμα άγνωστο αν θα καταφέρει να είναι στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας, κόντρα στην Aberdeen στις 27 του μηνός. Η Celtic θέλει ένα μόλις ένα γκολ για να φτάσει τα 100 στο πρωτάθλημα, ενώ έχει φτάσει τους 100 και στα δύο ματς που απομένουν (μαζί με το αποψινό) έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τους 103 βαθμούς που είχε τη σεζόν 2001-02.
Οι Bhoys έχουν κερδίσει και τα 10 τελευταία ματς που έδωσαν κόντρα στην Partick Thistle στο Firhill στη μεγάλη κατηγορία. Τη σεζόν που διανύουμε κέρδισαν 4-1 στο Firhill το Δεκέμβριο, ενώ στο Celtic Park νίκησαν 1-0 (δέκα μέρες μετά τη νίκη τους στο Firhill) κι έφεραν 1-1 τον περασμένο μήνα, σε ένα ματς που ο σκόρερ τους, Scott Sinclair έχασε πέναλτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.