Αλλαγή αγωνιστικού χώρου στο Pittodrie

O Derek McInnes έχει τη δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Σκωτία, παίζει όμως στο χειρότερο αγωνιστικό, όμως είχε παραδεχτεί ο ίδιος.
Ο χλοοτάπητας του Pittodrie είναι χάλια και θα αλλαχθεί άμεσα, μετά το τελευταίο παιχνίδι που θα δοθεί εκεί αυτή τη σεζόν, κόντρα στη Celtic την Παρασκευή. Θα είναι η πρώτη φορά μετά το καολαίρι του 2013 που θα γίνει αντικατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Pittodrie, με τον McInnes να παραδέχεται ότι αυτό έπρεπε να γίνει το καλοκαίρι του 2015, αλλά δεν υπήρχε χρόνος λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των Dons. H Aberdeen ξεκινά τις υποχρεώσεις στο Europa League στις 29 Ιουνίου, που σημαίνει ότι και αυτή τη φορά ο χρόνος είναι περιορισμένος. Γι αυτό κι οι Dons ζήτησαν από τη σκωτσέζικη λίγκα να δώσουν εκτός έδρας τα δύο τελευταία ματς της σεζόν, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να αντικατασταθεί ο αγωνιστικός χώρος.
«Θα πρέπει να σκαφτεί όλη η επιφάνεια, περιμέναμε να βελτιωθεί αλλά δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, οπότε πρέπει να την ξηλώσουμε» δήλωσε ο McInnes προσθέτοντας: «Έχουμε ένα παιχνίδι (σ.σ. με τη Celtic) και μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες, περιμέναμε να καλυτερεύσει η κατάσταση αλλά δεν πρόκειται να συμβεί και πρέπει να ξηλωθεί όλο.»
Ο αγωνιστικός χώρος του Pittodrie έχει πληγεί επανειλλημένως από τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη Βόρεια Θάλασσα, είχε αντικατασταθεί πριν από 4 χρόνια, το 2013, με τους Dons να χρησιμοποιούν την ίδια επιφάνεια που τοποθετήθηκε με επιτυχία στο Old Trafford από τη Manchester United. Βασικό συστατικό το Fibresand, η πυριτική άμμος που αναμιγνύεται με εκατομμύρια ίνες μήκους 35mm από πολυπροπυλένιο. Οι ίνες έχουν σταθεροποιητικό αποτέλεσμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την επιφάνεια των γηπέδων να πλημμυρίζει ή να φθείρεται από τα χτυπήματα. Είχε τοποθετηθεί και νέα άρδευση στο Pittodrie με 10 pop-up ψεκαστήρες. Μετά τη συνεχή χρήση όμως η αντικατάσταση είναι υποχρεωτική, αφού τα τελευταία τρία χρόνια μόνο για ένα μήνα δε χρησιμοποιήθηκε ο αγωνιστικός χώρος, τον Ιούνιο του 2015. Αύριο κόντρα στην πρωταθλήτρια Celtic ο αγωνιστικός χώρος του Pittodrie θα ταλαιπωρηθεί για τελευταία φορά, αφού στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αντικατάσταση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.