Με Roberts η Celtic, 4-1 τη St Johnstone

Με δύο γκολ του Patrick Roberts η Celtic νίκησε 4-1 τη St Johnstone και συνέχισε την αήττητη πορεία της στη Σκωτία, αυξάνοντας τη διαφορά της στους 20 βαθμούς από τη 2η Aberdeen που παίζει αύριο στο Εδιμβούργο με τη Hearts. Στους σκόρερς και ο Dedryk Boyata που έχει πετύχει το μοναδικό γκολ στο 1-0 των Bhoys επί της St Johnstone τον περασμένο Γενάρη.
O Brendan Rodgers είχε στο βασικό σχήμα τους δύο 18χρονους, τον επιθετικό Michael Johnston (δίπλα στον Leigh Griffiths) και τον Anthony Ralston στη θέση του δεξιού μπακ, με τον Mikael Lustig να παίρνει ένα αναγκαίο ρεπό.
Ο Nir Bitton πήρε τη θέση του τιμωρημένου Scott Brown στα χαφ, ενώ ο Tom Rogic ξεκίνησε αντί του Callum McGregor. 
Τέσσερις αλλαγές για τη St Johnstone με τον επιθετικό Steven MacLean να επιστρέφει έχοντας εκτίσει την ποινή του, τον Zander Clark να ξεκινά κάτω από τα δοκάρια και τους Paul Paton και Blair Alston στα χαφ.
Οι 18χρονοι της Celtic τα πήγαν μια χαρά, ειδικά ο Mikey Johnston είχε κανα-δυό εντυπωσιακές κινήσεις, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος ανήκε στους Saints.  O έβγαλε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι, με τον Steven MacLean να γυρίζει τη μπάλα στον Blair Alston όμως αυτός την έστειλε με βολίδα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η Celtic προηγήθηκε νωρίς στο β’ μέρος με φοβερό αριστερό σουτ του Patrick Roberts έξω από την περιοχή, μετά από πάσα του Michael Johnston.
Η St Johnstone έφερε το ματς στα ίσα δύο λεπτά αργότερα με τον Steven MacLean, για να ξαναδώσει το προβάδισμα στους Bhoys ο Dedryck Boyata στο 52’. Ο αμυντικός της Celtic σκόραρε πάλι με κεφαλιά, όπως είχε κάνει πριν 3 μήνες σημειώνοντας το μοναδικό γκολ στο 1-0 επί των Saints.
Tρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, για να έρθει ο Patrick Roberts στο 62’ κάνοντας 3-1, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Callum McGregor διαμόρφωσε στο 71’ το τελικό 4-1 για τη Celtic που έφτασε τα 43 ματς χωρίς ήττα σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Η St Johnstone έμεινε στο +6 από την 6η Hearts που υποδέχεται αύριο την Aberdeen.

CELTIC: Gordon, Ralston, Simunovic, Boyata, Tierney; Bitton, Armstrong, Rogic (McGregor 70), Roberts (Forrest 83), Johnston (Sinclair 57), Griffiths.
ST JOHNSTONE: Clark, Foster, Anderson, Shaughnessy, Easton, Alston (Wotherspoon 69), Paton, Craig, Swanson (Kane 80), MacLean, Cummins (Thomson 61).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.