Στην Ευρώπη οι Saints, 1-0 την Partick Thistle

Η St Johnstone χρειαζόταν ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την 4η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, πήρε τελικά τρεις, επικρατώντας 1-0 της Partick Thistle χάρη σε ένα πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε ο Danny Swanson.
Ο Alan Mannus πήρε τη θέση του Zander Clark κάτω από τα δοκάρια των Saints, με τους Tam Scobbie και David Wotherspoon να ξεκινούν αντί των Steven Anderson και Blair Alston, στις τρεις αλλαγές που έκανε ο Tommy Wright στην ενδεκάδα που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.
Δύο αλλαγές είχε η Thistle του Alan Archibald, με τους Danny Devine και Ade Azeez να παίρνουν τη θέση των Stevie Lawless και Chris Erskine.
Oι Saints ήταν καλύτεροι, χρειάστηκε όμως να περιμένουν μέχρι το 33’ για να ανοίξουν το σκορ. Ο Niall Keown ανέτρεψε τον Danny Swanson που εκτέλεσε ο ίδιος το πέναλτι φτάνοντας τα 15 γκολ τη φετινή σεζόν.
Η St Johnstone ήταν καλύτερη και στην επανάληψη κι άξιζε ένα δεύτερο γκολ, έπεσε όμως πάνω στον εντυπωσιακό keeper των Jags, Tomas Cerny, που σταμάτησε τους Liam Craig και Richard Foster, ενώ στο 74’ σταμάτησε και τον Swanson με ακόμα μία εξαιρετική απόκρουση. Ο σκόρερ έγινε αλλαγή στο 86’ για να γνωρίσει το ζεστό χειροκρότημα των Saints, που είχε κι έναν αποχαιρετιστήριο τόνο μιας και την επόμενη σεζόν θα παίζει στη Hibernian.
Ήταν η πρώτη φορά που οι Saints έκαναν δύο απανωτές νίκες σε βάρος της Partick Thistle στη μεγάλη κατηγορία, με το μυαλό των οπαδών τους να είναι ήδη στα προκριματικά του Europa League.
ST JOHNSTONE: Mannus, Scobbie, MacLean, Wotherspoon (Alston 70), Swanson (Thomson 86), Shaughnessy, Paton, Foster, Easton, Craig, Cummins. 
PARTICK THISTLE: Cerny, Booth, Lindsay, Osman, Doolan, Barton, Elliott, Devine (Erskine 45), Azeez (Lawless 45), Keown, Edwards (Nisbet 67).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.