Ayr United-Kilmarnock (preview)

Το φετινό League Cup ξεκινά φέτος με το μεγάλο ντέρμπι του Ayrshire, καθώς η Ayr United υποδέχεται την Kilmarnock στο Somerset Park, για τον πέμπτο όμιλο της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στο Hampden Park, στον ημιτελικό του League Cup το 2012, με την Kilmarnock να κερδίζει 1-0 στην παράταση, χάρη σε ένα γκολ του Dean Shiels και δύο χρόνια αργότερα στον δεύτερο γύρο του League Cup, στο Rugby Park, με την Kilmarnock να επικρατεί πάλι 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Rory McKenzie στο 69’. Η Killie δεν έχει κερδίσει στις 5 τελευταίες επισκέψεις της στο Somerset Park, τελευταία φορά που το είχε καταφέρει ήταν το 1993, επικρατώντας πάλι με 1-0.
Η Ayr United υποβιβάστηκε πέρυσι από την Championship και στην ομάδα υπάρχουν δύο παίκτες από τον ιστορικό ημιτελικό του 2012, ο μέσος Andy Geggan και ο επιθετικός, Michael Moffat, που θέλουν τη ρεβάνς για εκείνο τον αποκλεισμό. Θα είναι το πρώτο ντέρμπι του Ayrshire για τον τεχνικό των Honest Men, Ian McCall, που έχει βιώσει το Old Firm και τα ντέρμπι του Dundee και του Fife και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Παίζουμε εντός έδρας, το ντέρμπι έρχεται πολύ νωρίς για μένα και τον Lee McCulloch, αλλά ανυπομονώ να ξεκινήσει. Την περασμένη σεζόν ξεκινήσαμε κερδίζοντας ομάδα της Premiershιp, τη Hamilton, πάμε να κάνουμε το ίδιο φέτος κερδίζοντας την Killie
Ο τραυματίας Craig Reid θα είναι ο μοναδικός απών για την ομάδα του McCall που έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στη διάθεση του.
Ο Rory McKenzie, που είχε σημειώσει το γκολ στο ντέρμπι του 2014, είναι ο μόνος παίκτης της Killie που έχει μείνει από εκείνη την ομάδα, ενώ για το ντέρμπι ανυπομονεί και ο τεχνικός των φιλοξενούμεων, Lee McCulloch.
«Eίναι ένα τεράστιο παιχνίδι, πρώτο μου επίσημο ως προπονητής (σ.σ. ο McCulloch εκτελούσε χρέη υπηρεσιακού τεχνικού πέρυσι στην Killie), θα προτιμούσα να έρθει λίγο αργότερα, ξέρουμε όλοι όμως τη σημασία του» δήλωσε ο McCulloch σημειώνοντας: «Μου είπαν ότι δεν έχουμε κερδίσει σε αυτό το γήπεδο σε επίσημο ματς εδώ και 24 χρόνια, οπότε αν τα καταφέρουμε θα είναι ένα φανταστικό ξεκίνημα στη σεζόν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.