Ξύλο στο …γυναικείο ντέρμπι Hearts-Hibs

To γυναικείο ντέρμπι των αναπληρωματικών ομάδων Hearts και Hibernian διεκόπη την περασμένη Κυριακή, μετά από συμπλοκή των παικτριών των δύο ομάδων, λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης. Μερικές από τις κοπέλλες δεν ήταν μεγαλύτερες από 15 ετών, κάτι που κάνει ακόμα πιο σκοραριστικό το γεγονός, ενώ στη σύραξη πήραν μέρος και τα προπονητικά team των δύο ομάδων.
Tα επεισόδια στο Foresters Park στο Tranent ξεκίνησαν στο 85’, με τους Hibs να προηγούνται με 2-0, όταν μια παίκτρια της Hearts βρήκε με τον αγκώνα της μια αμυντικό της Hibernian, χωρίς πάντως να έχει πρόθεση σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Ακολούθησε συμπλοκή (με την παίκτρια της Hibernian να απαντά με γροθιές στην αγκωνιά)  στην οποία συμμετείχαν γονείς και προπονητές των δύο ομάδων, που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ανταλλάσοντας γροθιές.
Ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει το ματς, με την σκωτσέζικη ομοσπονδία να πληροφορείται το γεγονός και να αναμένεται να επιβάλλει κυρώσεις. Τουλάχιστον 5 παίκτριες της Hearts είναι 15 ετών ή και μικρότερες και τα επεισόδια ήταν σοκαριστικά.
Εκπρόσωπος της Hearts δήλωσε ότι η ομάδα των κοριτσιών είναι ανεξάρτητη από αυτή των αντρών κι ο σύλλογος δεν ευθύνεται για τις πράξεις της, τονίζοντας ότι φυσικά τις καταδικάζει, ενώ εκπρόσωπος της Hibernian δήλωσε ότι θεωρεί απρέπεια ακόμα και να σχολιάσει το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.