Το κυνήγι του …πράσινου Οκτώβρη

H Celtic δίνει 7 ματς σε 21 μέρες σε έναν πολύ φορτωμένο μήνα και φαίνεται να περνά με άριστα, ειδικά μετά το επιβλητικό 3-0 χθες στο Pittodrie επί της Aberdeen. Ο Οκτώβριος είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας για τη Celtic, ξεκίνησε με δύο παιχνίδια της εθνικής Σκωτίας σε 3 μέρες, το 1-0 επί της Σλοβακίας  και το 2-2 στη Σλοβενία, με τη Celtic να έχει 5 παίκτες στην εθνική. Πέντε μερές μετά ξεκίνησε ο …γολγοθάς των 6 αγώνων σε 17 μέρες. Αγώνων πολύ δύσκολων αφού κι ο θεωρητικά εύκολος με τη Dundee έληξε μόλις 1-0 υπέρ των Bhoys.
Δύο παιχνίδια με τη Bayern Munich, ημιτελικός League Cup με τη Hibernian και παιχνίδι στο Pittodrie με την Aberdeen ακολούθησαν, ενώ περιμένει το αυριανό ματς με την Kilmarnock, για να αποχαιρετήσει τον Οκτώβριο υποδεχόμενη τη Bayern Munich. Μπορεί το ταξίδι στο Μόναχο στις 18 Οκτωβρίου να ήταν οδυνηρό (ήττα με 3-0), τρεις μέρες μετά όμως η Celtic νίκησε 4-2 τη Hibernian στον ημιτελικό του League Cup και 4 μέρες αργότερα ήρθε το επιβλητικό 3-0 στο Pittodrie. Mένουν δύο παιχνίδια ακόμα, το αυριανό με την -επικίνδυνη όπως αποδέιχθηκε την Τρίτη στο Ibrox- Kilmarnock του Steve Clarke και αυτό της
Τρίτης με τη Bayern στο Celtic Park.
Αν η Celtic αποφύγει αύριο την ήττα ισοφαρίζει το ρεκόρ των 62 αγώνων της ομάδας του Willie Maley από το 1915 έως το 1917 και την Τρίτη δεν υπάρχει ιδανικότερος τρόπος να κλείσει ο μήνας από παιχνίδι για το Champions League στο Celtic Park και κόντρα στο μεγαθήριο που λέγεται Bayern Munich.
Η Celtic είναι κοντά στο να …βάψει πράσινο έναν πολύ δύσκολο μήνα, μένουν δύο παιχνίδια ακόμα, είναι γεγονός όμως ότι τα έχει πάει εξαιρετικά, στη Σκωτία κυρίως, ξεπερνώντας τραυματισμούς και απουσίες σε ένα πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα. Το …κυνήγι του πράσινου Οκτώβρη δεν έχει τελειώσει ακόμα, δείχνει πάντως να πηγαίνει εξαιρετικά με το ρόστερ και τη νοοτροπία των πρωταθλητών Σκωτίας να δείχνουν αντάξια των περιστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.