Κυρίαρχοι Hibs, μόνο 1-0 τη Hearts

Η Hibernian επικράτησε 1-0, αλλά και κατά κράτος της Hearts, χάρη στο γκολ του Simon Murray στο 3’, μένοντας αήττητη για όγδοο σερί ντέρμπι.
Ο Neil Lennon άλλαξε goalkeeper με τον Ofir Marciano να παίρνει τη θέση του Ross Laidlaw, που υπέφερε στην ήττα με 4-2 από τη Celtic στο League Cup το Σάββατο. Ο δεξιός Steven Whittaker, ο εξτρεμ Martin Boyle και ο επιθετικός Simon Murray ήταν οι άλλες τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα των Hibs, με τον Anthony Stokes να μένει εκτός λόγω τραυματισμού και τους David Gray και Vykintas Slivka να χάσουν τη θέση τους στο βασικό σχήμα.
Τρεις αλλαγές είχε η Hearts στην ενδεκάδα που ξεκίνησε με τη St Johnstone με τον δεξιό μπακ, Connor Randall, που εξέτισε την ποινή του, τον μέσο Rafal Grzelak και τον εξτρεμ Euan Henderson, να παίρνουν τις θέσεις των Manuel Milinkovic, Isma Goncalves και Prince Buaben.
Οι Hibs προηγήθηκαν μόλις στο 3’ με …κεραυνό του Simon Murray μέσα από την περιοχή αφού απέφυγε τον αμυντικό της Hearts, John Souttar.
Kυρίαρχοι σε όλο το πρώτο μέρος οι Hibs, είχαν μια ευκαιρία με τον Whittaker να διπλασιάσουν τα τέρματα τους κι άλλη μία στο τέλος του ημιχρόνου, όταν ο John McGinn έβγαλε την παράλληλη σέντρα για τον Simon Murray looks με τον Cristophe Berra να σώζει το γκολ με τάκλιν της τελευταίας στιγμής.
Η Hearts βελτιώθηκε κάπως στο β΄μέρος αλλά η υπεροχή της Hibernian ήταν καταλυτική κι ήταν αυτή που έδειχνε ότι θα σκοράρει ξανά.
Στο 73’ ο Levein πέρασε τον Cole Stockton  στη θέση του 17χρονου Euan Henderson στα άκρα, με τη Hearts να παίζει με τρεις μπροστά αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει. Μια κεφαλιά του Christophe Berra που απέκρουσε ο keeper των Hibs, Ofir Marciano, ήταν ότι καλύτερο είχαν να παρουσιάσουν οι φιλοξενούμενοι, με τον δικό τους keeper, Jon McLaughlin, να σταματά με δύσκολη επέμβαση τον John McGinn.
Δίκαιη νίκη για τους κυρίαρχους Hibs που ξεπέρασαν στη βαθμολογία τη Hearts, με την ομάδα του Craig Levein σε ρόλο κομπάρσου στο ντέρμπι.

HIBERNIAN: Marciano, Whittaker, Ambrose, Hanlon, Stevenson, Bartley, McGinn, Boyle (Slivka 90+1), McGeouch, Barker, S.Murray (Matulevicius 82).
HEARTS: McLaughlin, Smith, Souttar, Berra, Grzelak (Cochrane 45), Brandon (Goncalves 57), Randall, Callachan, Henderson (Stockton 73), Walker, Lafferty.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.