Λίγος για Rangers o Caixinha

Ο Pedro Caixinha κάθε άλλο παρά πείθει ως τεχνικός των Rangers, με την ήττα αποκλεισμό από τη Motherwell την Κυριακή να αυξάνει την πίεση, που ο ίδιος πάντως δηλώνει ότι δεν νοιώθει.
Δεν είναι τόσο η ήττα με 2-0 από την -εξαιρετική φέτος- Motherwell στα ημιτελικά του League Cup, που έτσι κι αλλιώς είναι αποτυχία για τα κυβικά των Gers, είναι η διαχείρηση της αναμέτρησης πριν και μετά. Ο Πορτογάλος δήλωνε ότι η νίκη επί της Motherwell δεν θα σήμαινε τίποτα αν δεν κατακτούσαν το τρόπαιο στον τελικό οι Gers, εκεί που ήδη τους περίμενε η Celtic. Ήταν σα να θεωρούσε δεδομένη τη νίκη και τον απασχολούσε ο τελικός, δηλώσεις που αποπροσανατόλισαν τους παίκτες του. Μετά την ήττα παραδέχτηκε την ευθύνη του, όμως πριν συμπληρωθούν δύο 24ωρα τα έριξε στους παίκτες του δηλώνοντας ότι τον ντρόπιασαν.
Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το μετέφερε στα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι θα έχουν την ευκαιρία οι παίκτες να επανορθώσουν αύριο κόντρα στην Kilmarnock.
Aν δεν έχει χάσει ήδη τα αποδυτήρια -μετά και τον παραγκωνισμό του Kenny Miller- δύσκολα θα τα κρατήσει με αυτή του τη στάση. Αν πίστευε ότι τον ντρόπιασε η απόδοση των Gers μπορούσε να το μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του, χωρίς να το βγάλει στον Τύπο. Μια κίνηση που σίγουρα δείχνει ότι θέλει να αποποιηθεί τις ευθύνες του. Ακόμα και το σκληρό παιχνίδι της Motherwell που κατείγγηλε ο αμυντικός των Gers, Bruno Alves, δείχνει έλλειψη χαρακτήρα. Σε όποια αγωνιστική κατάσταση και να βρίσκονταν οι Rangers, ήταν ανέκαθεν ομάδα που διέθετε τσαμπουκά, τσαγανό και κάθε άλλο παρά …κόλωνε σε σκληρές μονομαχίες, πόσο μάλλον κόντρα σε ομάδες όπως η Motherwell, χωρίς αυτό να μειώνει σε τίποτα τους Steelmen.
Έργο Caixinha η έλλειψη χαρακτήρα και πάθους, αφού αυτός διαχειρίζεται την ομάδα. Oμάδα την οποία ο ίδιος έφταξε από την αρχή της φετινής σεζόν κάνοντας 9 μεταγραφές, ενώ έφυγαν πάνω από 15 παίκτες, είτε με μεταγραφές είτε επειδή έλειξε ο δανεισμός τους.
Ο Πορτογάλος επέλεξε κυρίως συμπατριώτες του και Μεξικάνους που -με ελάχιστες εξαιρέσεις- δε φαίνεται να μπορούν να ανταποκριθούν στις ιδιαιτερότητες του σκωτσέζικου πρωταθλήματος.
Η Celtic είναι αγωνιστικά και ποιοτικά ένα σκαλί πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες, όμως οι Rangers αδυνατούν να ξεπεράσουν την Aberdeen που τερμάτισε πάλι δεύτερη και ισοβαθμεί με την πρωτοπόρο Celtic αυτή τη στιγμή.
Και η ομάδα του Ibrox ξόδεψε περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη φέτος για μεταγραφές, ακόμα και από τη Celtic, με το μέχρι τώρα αποτέλεσμα να υπογραμμίζει την αποτυχία των επιλογών.
Επιλογών που έχουν την υπογραφή του Pedro Caixinha. Αναμέσα στους παίκτες που έφυγαν με τη μορφή δανεισμού είναι ο Michael OHalloran που κάνει μια εντυπωσιακή σεζόν με τη St Johnstone. Ο Caixinha δήλωσε ότι δεν πρόκειται να τον πάρει πίσω κι ότι για τη …St Johnstone καλός είναι, δεν μπορεί όμως να σηκώσει τη βαριά φανέλα των Rangers. Απρεπείς δηλώσεις για παίκτη που επίσημα ανήκει στην ομάδα του, αν μη τι άλλο φανερώνουν εμπάθεια και μικρότητα. Ο Caixinha κάνει ότι μπορεί για να δείξει ότι ξέρει και σέβεται την ιστορία των Gers, απαίτησε να γραφτεί το WATP (We are the people), κλασικό σύνθημα -και κάτι περισσότερο- των Gers στα αποδυτήρια και να μη φορούν οι παίκτες του …πράσινα παπούτσια, γιατί αυτό είναι το χρώμα της Celtic!
Δίνει περισσότερο την αίσθηση ότι θέλει να γίνει αρεστός από τα λεγόμενα του και τα -εκτός αγωνιστικού χώρου- έργα του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κατά καιρούς παρομοιώσεις που χρησιμοποιεί στις δηλώσεις του, θέλοντας ίσως να μιμηθεί τις ρήσεις εμβληματικών προπονητών του παρελθόντος, όπως οι Shankly, Stein και Ferguson ή ίσως -το πιο πιθανό- του συμπατριώτη του, Jose Mourinho. «Τα φυτά χρειάζονται πότισμα» είχε πει δικαιολογώντας ρεπό που έδωσε στους παίκτες του, «μικρό με ονόμαζαν ελέφαντα, γιατί οι ελέφαντες θυμούνται τα πάντα» είναι μερικές από τις φράσεις του που προκάλεσαν περισσότερο τη χλεύη παρά το σεβασμό.
Κι οι περισσότεροι προπονητές που πέρασαν από το Ibrox ,ασχέτως επιτυχίας, ενέπνεαν το σεβασμό, κάτι που ο Πορτογάλος δεν έχει καταφέρει παρά τις προσπάθειες του. Δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες του, ακόμα και οι τακτικές του είναι αμφιλεγόμενες, ενώ δεν υπάρχει δικαιολογία για τους διασυρμούς από τη Celtic, παρά την ποιότητα των «Κελτών». Η Hibernian πήρε 2-2 στο Celtic Park, η St Johnstone 1-1, ενώ η Dundee έχασε δύσκολα 1-0, καμία τους δεν έχασε με κάτω τα χέρια όπως η ομάδα του Caixinha στα μέχρι τώρα ντέρμπι. Όλα δείχνουν εναντίον του Πορτογάλου, μόνος σύμμαχος του το …τριετές συμβόλαιο που έχει υπογράψει, αφού δε φαίνεται διατεθειμένος να το σπάσει. Δείχνει όμως όλο και πιο …λίγος για τεχνικός των Gers κι η ανοχή οπαδών και διοίκησης λιγοστεύει συνεχώς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.