8 σύλλογοι στην elite του …γενναίου project

Mόλις 8 σύλλογοι βρίσκονται στην elite κατηγορία, σύμφωνα με τη νέα δομή των ακδημιών στη Σκωτία, όπως ανακοινώθηκε από το διευθυντή της ομοσπονδίας, Malky Mackay. Aberdeen, Celtic, Hamilton, Hearts, Hibernian, Kilmarnock, Motherwell και Rangers είναι οι 8 σύλλογοι που πληρούν τα κριτήρια της SFA (σκωτσέζικη ομοσπονδία, Scottish Football Association) στο νέο «Project Brave» όπως έχει ονομαστεί.
Οι Partick Thistle, Ross County και St Johnstone είναι στη δεύτερη κατηγορία του συγκεκριμένου project που αποκαλείται "Progressive" (προοδευτική).
Η Dundee είναι η ομάδα της Premiership που είναι στη μικρότερη κατηγορία την ονομαζόμενη "Performance" (επίδοση σε ελεύθερη απόδοση).
Δύο ομάδες της Championship, οι St Mirren και Dundee United, παραδέχτηκαν ότιδεν μπορούσαν να ανταποκριθούν οικονομικά για να βρίσκονται στην elit κατηγορία.
Αναμένεται να βρεθεί σε ποια από τις δύο τελευταίες κατηγορίες θα είναι οι Ross County και Greenock Morton.
H νέα δομή των ακαδημιών στη Σκωτία
Elite: Aberdeen, Celtic, Hamilton Academical, Hearts, Hibernian, Kilmarnock, Motherwell, Rangers.
Progressive: Ayr United, Dundee United, Forth Valley, Inverness Caledonian Thistle, Partick Thistle, Ross County, St Mirren, St Johnstone.
Performance: Dundee, Fife, Greenock Morton, Queen's Park.

O Mackay, που ήταν προσωρινός τεχνικός στην ήττα της Σκωτίας με 1-0 στο φιλικό με την Ολλανδία, τόνισε ότι οι πόρτες είναι ανοικτές για όλους τους συλλόγους, οι τρεις κατηγορίες δεν είναι σταθερές και θα επανεκτιμηθούν τον Ιούνιο του 2018, σημειώνοντας: «Oι ακαδημίες των συλλόγων στη Σκωτία είναι θεμελιώδες μέρος της διαδικασίας κι έχει γίνει πολύ δουλειά για να αναπτυχθούν τα κριτήρια και να αξιολογηθούν κατάλληλα οι σύλλογοι, τα σωματεία έχουν συμβάλλει σε κάθε βήμα, με καθημερινό διάλογο για να βοηθηθούν οι αιτήσεις τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.