Έκανε το ρεκόρ η Celtic, 4-0 στο Perth

63 ματς χωρίς ήττα συμπλήρωσε η Celtic που νίκησε με 4-0 τη St Johnstone στο McDiarmid Park, σπάζοντας το βρετανικό αήττητο σερί που κατείχε η ίδια από το 1917.
Οι Scott Sinclair στο 28’, Moussa Dembele στο 72’, Steven Anderson με αυτογκόλ στο 75’ και Οlivier Ntcham στο 89’ διαμόρφωσαν το σκορ, απέναντι σε μια ανίκανη να αντιδράσει St Johnstone
Η Celtic παρατάχθηκε με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στο ματς της Τρίτης με τη Bayern, ενώ ο προπονητής των Saints, Tommy Wright, έκανε τέσσερις αλλαγές
με τον αμυντικό Brian Easton και τον μέσο Murray Davidson να είναι εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού και τον μέσο Liam Craig με τον επιθετικό Graham Cummings να είναι στον πάγκο, παρέα με τον Michael O'Halloran που βρέθηκε στην αποστολή., Οι ακραίοι αμυντικοί Richard Foster και Scott Tanser, ο μέσος Blair Alston και ο επιθετικός Steven MacLean ξεκίνησαν στις θέσεις τους.
Η Celtic κυριάρχησε από το πρώτο σφύριγμα υποχρεώνοντας σε ρόλο κομπάρσου τους γηπεδούχους σε όλο το πρώτο μέρος.
Μόλις στο 8’ ο Moussa Dembele ανάγκασε τον keeper των γηπεδούχων, Zander Clark, να κάνει μια εξαιρετική απόκρουση, στο 11’ το σουτ του Callum McGregor έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του keeper των Saints, κάτι που συνέβη και με τον Scott Sinclair στο 16’. Ο Zander Clark σταμάτησε και τον Scott Sinclair sto 19’, η συνέχεθα όμως ανήκε στον Άγγλο. Ο Stuart Armstrong εκτέλεσε στο 27’ ένα κόρνερ συρτά, για να πεταχτεί ο Scott Sinclair και να στείλει με βολίδα τη μπάλα στα δίχτυα σε μια φάση που έδειχνε δουλεμένη στην προπόνηση.
1-0 για τη Celtic που έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 31’ σε φαλτσαριστό του Stuart Armstrong έξω από την περιοχή, με τον Zander Clark να κάνει ακόμα μία απόκρουση και τη St Johnstone ικανοποιημένη που το ημίχρονο τη βρήκε μόνο ένα γκολ πίσω στο σκορ. Το σκηνικό δεν άλλαξε στο β’ μέρος, με τον Kieran Tierney να σουτάρει στο 49’ στην κλειστή γωνία του Zander Clark και τον keeper των Saints να πέφτει και να μπλοκάρει, ενώ στο 53’ ο Dedryck Boyata έπιασε την κεφαλιά κι ο Aaron Comrie με νέα κεφαλιά έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, με τη Celtic να ψάχνει το δεύτερο γκολ και τη St Johnstone να συνεχίζει στον παθητικό ρόλο του πρώτου μέρους. Oι Saints προσπάθησαν να βγουν μπροστά στο τελευταίο εικοσάλεπτο, όμως το δεύτερι γκολ της Celtic ήρθε στο 61’, με έναν εξαιρετικό συνδυασμό. Ο Kieran Tierney μπήκε από τα αριστερά, γύρισε στον Stuart Armstrong που έβγαλε την παράλληλη σέντρα για τον επερχόμενο Moussa Dembele που έκανε με απευθείας πλασέ το 0-2. Τρία λεπτά αργότερα ο Dembele μπήκε από τα αριστερά και γύρισε τη μπάλα στην περιοχή για να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του ο Steven Anderson. 0-3 στο 74’ με αυτογκόλ και τη St Johnstone να δείχνει έρμαιο στις ορέξεις των Bhoys. Στο 89’ έγινε το 0-4, όταν οι Sinclair και Dembele συνδυάστηκαν άψογα για να φτάσει η μπάλα στον Olivier Ntcham που την έστειλε στα δίχτυα με συρτό δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής.
To σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τη Celtic να σπάει το δικό της ρεκόρ φτάνοντας τα 63 ματς χωρίς ήττα και τη St Johsntone να μένει για έκτο σερί ματς χωρίς να σκοράρει.

ST JOHNSTONE: Clark, Comrie, Shaughnessy, Anderson, Tanser, Foster (McClean 76), Paton, Alston, Scougall (O'Halloran 58), Wotherspoon (Craig 68), MacLean.
CELTIC: Gordon, Lustig, Bitton, Boyata, Tierney, Brown, Armstrong (Ntcham 76), Forrest (Hayes 77), McGregor (Rogic 60), Sinclair, Dembele. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.