H Killie 2-1 τη Hearts στο Murrayfield

Με γκολ των Kris Boyd στο 31’ και Adam Frizzell στο 86’ η Kilmarnock νίκησε 2-1 τη Hearts που είχε ισοφαρίσει με τον Ιsma Goncalves στο 76’, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη με τον Steve Clarke στον πάγκο. Οδυνηρό το τελευταίο παιχνίδι της Hearts στο Murrayfield, με τους Jampos να γνωρίζουν μόλις μία νίκη, 2 ισοπαλίες και δύο ήττες στο γήπεδο που χρησιμοποίησαν ως έδρα μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες στο Tynecasrle.
Ο Craig Levein έκανε τρεις αλλαγές στην ομάδα που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο με τους Rangers, με τους Don Cowie και Connor Randall να επιστρέφουν στο βασικό σχήμα και τον Daniel Baur να κάνει το ντεμπούτο του παίζοντας ως αριστερός μπακ. Οι Harry Cochrane, Jamie Walker και Rafal Grzelak ήταν αυτοί που έχασαν τη θέση τους στην ενδεκάδα.
Ο τεχνικός της Kilmarnock, Steve Clarke, ξεκίνησε την ίδια ενδεκάδα που έχασε 3-0 από τη Hibernian μεσοβδόμαδα, με τους Chris Burke και Rory McKenzie να έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς που είχαν υποστεί σε εκείνο το ματς.

Στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης υπήρξε ενός λεπτού χειροκρότημα από τους
16.347 θεατές που βρέθηκαν στο Murrayfield, στη μνήμη του παλιού παίκτη της Hearts, Stefano Salvatori, που πέθανε πρόσφατα, ενός λεπτού σιγή είχε τηρηθεί πριν τη σέντρα της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Isma Goncalves στο 8’, όμως το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο -παλιός keeper της Hearts- Jamie MacDonald, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Η Hearts ξεκίνησε καλύτερα όμως η Killie ισορρόπησε γρήγορα το ματς κι άρχισε τις σποραδικές επιθέσεις. Σε μία από αυτές στο 24’ ο keeper των γηπεδούχων, Jon McLaughlin, απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Rory McKenzie, δεν μπόρεσε όμως να σταματήσει τον Kris Boyd έξι λεπτά αργότερα. Ο βετεράνος επιθετικός κοντρόλαρε άψογα μια βαθιά μπαλιά και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 0-1 στο 30’. Το γκολ του Boyd χώρισε τις δύο ομάδες στο ημίχρονο, με τους οπαδούς της Hearts να αποδοκιμάζουν έντονα την εμφάνιση της ομάδας τους στο πρώτο μέρος.
Η Hearts μπήκε δυνατά στην επανάληψη, μόλις στο 47’ ο Jamie MacDonald πρόλαβε τον Isma Goncalves με μια γρήγορη έξοδο και στο 60’ τον σταμάτησε ξανά με μια εντυπωσιακή απόκρουση. Μακράν ο πιο επικίνδυνος παίκτης των γηπεδούχων ο Isma Goncalves, είχε δοκάρι στο 67’ κι ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσα στο 75’ στέλνοντας με μια βολίδα τη μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του MacDonald. Ο keeper της Kilmarnock κράτησε όρθια την ομάδα του στη συνέχεια σταματώντας –ποιόν άλλον- τον Goncalves και λίγα λεπτά αργότερα η Killie έκανε το 1-2. Ήταν ένα σουτ του Adam Frizzell στο 86’ που έκρινε την αναμέτρηση, αφού η Hearts δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει ξανά, παρά την πίεση που άσκησε στα τελευταία λεπτά. Το σφύριγμα της λήξης έγινε δεκτό με αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των γηπεδούχων, που θέλουν να ξεχάσουν τις επιδόσεις της ομάδας τους στο Murrayfield. Πρώτη νίκη του Steve Clarke στον πάγκο της Killie που δείχνει πια άλλη ομάδα, εξαιρετικά στημένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

HEARTS: McLaughlin, M.Smith, Souttar, Berra, Baur, Cowie, Randall (Henderson, 76), Callachan, Moore (Milinkovic, 87), Isma, Lafferty (Stockton, 76).
KILMARNOCK: MacDonald, O'Donnell, Greer, Broadfoot, Power, McKenzie, K. Boyd (Erwin, 66), Jones, Taylor, Findlay, Burke (Frizzell, 72). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.