Lennon: «Ματώνει τα μάτια μου το ποδόσφαιρο στην Αγγλία»

Ο τεχνικός της Hibernian, Νeil Lennon, υπερασπίστηκε με πάθος το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο, κοντράροντας στα ίσα την -άνιση για πολλούς- σύγκριση του με το αγγλικό.
«Σκουπίδια, σκουπίδια, σκουπίδια. Το Σαββατοκύριακο 3-4 ματς έληξαν 1-0. Είδα μερικά ματς της Championship. Βγάζαν αίμα τα μάτια μου» δήλωσε για το αγγλικό ποδόσφαιρο ο τεχνικός των Hibs και συνέχισε: «Έχω δει μερικά καλά παιχνίδια εδώ, μερικές ομάδες μαζεύουν τον κόσμο, άλλες όχι αντέχουν όμως στην κατηγορία, υπάρχει ανταγωνισμός και βρίσκω την ποιότητα των αγώνων φέτος καλύτερη.»
Τεχνικός του μήνα για τον Οκτώβριο στη Σκωτία ο Lennon, δεν σταμάτησε να υπερασπίζεται το σκωτσέζικο ποδόσφαιρο τονίζοντας: «Δε χρειαζόμαστε ανθρώπους από το Νότο να μας κάνουν διάλεξη για το ποδόσφαιρο μας, ξέρουμε που είμαστε, γνωρίζουμε την πραγματικότητα. Υπάρχει όμως ακόμα η αγριότητα, το πάθος, για μένα είναι ακόμα το άθλημα της εργατικής τάξης εδώ, δεν έχουμε κοινό που να ασχολείται περισσότερο με το σάντουιτς που τρώει και τη χλιδή της κερκίδα του, αντί να βλέπει την ομάδα του, δεν έχουμε αυτά που σκοτώνουν την ψυχή του παιχνιδιού.»
Τα πολλά λεφτά είναι που έχουν κάνει τις σκωτσέζικες ομάδες μη ανταγωνιστικές απέναντι στις αγγλικές υποστηρίζει ο Lennon και εξηγεί: «Όταν ήρθα εδώ πριν από 17 χρόνια η Celtic μπορούσε να ανταγωνιστεί, έπαιζα στην Premier League, όπως και οι Chris Sutton, Alan Thompson, John Hartson, που ήταν κορυφαίοι ποδοσφαιριστές, τα λεφτά μας το στέρησαν αυτό, είναι αδύνατο να ανταγωνιστείς σε τέτοιο επίπεδο. Όταν ένας παίκτης εντυπωσιάζει εδώ, 9 στις 10 φορές θα φύγει και δεν θα βρεθεί εύκολα ο αντικαταστάτης του. Χάσαμε τον Jason Cummings, είχαμε προσφορές για τον John McGinn, αρνηθήκαμε αλλά αν ο John συνεχίσει να βελτιώνεται αναπόφευκτα θα φύγει. Αυτό κάνουν τα λεφτά αυτή είναι η μόνη διαφορά.»
Οι Σκωτσέζοι όμως εξακολουθούν να υπερτερούν στην ατμόσφαιρα που έχουν στα γήπεδα τους, ατμόσφαιρα βγαλμένη από τα παλιά με τον Lennon να καταλήγει: «Έχω βρεθεί σε πολλά γήπεδα στην Αγγλία κι η ατμόσφαιρα είναι απάισια. Βρίσκεις πολλούς ψευτοδιανοούμενους που έχουν διαβάσει το μάθημα τους και νομίζουν ότι είναι οι επόμενοι Wenger και Mourinho και κάθονται λες και θα διδάξουν το άθλημα και δεν ξέρουν τι τους γίνεται.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.