St Johnstone-Celtic (preview)

Η Celtic απέχει μόλις ένα ματς από το απόλυτο βρετανικό ρεκόρ των 63 αγώνων χωρίς ήττα. Η ομάδα του Brendan Rodgers ισοφάρισε (στο 1-1 με την Kilmarnock το περασμένο Σάββατο) το ρεκόρ των 62 ματς χωρίς ήττα, που κατείχε πάλι μια ομάδα της Celtic, αυτή του θρυλικού Willie Maley από το 1915 έως το 1917.
Αν αποφύγει σήμερα την ήττα στο McDiarmid Park κάνει το ρεκόρ δικό της, o Rodgers δεν θα έχει ούτε σε αυτό το ματς τους αμυντικούς Erik Sviatchenko, Jozo Simunovic και Anthony Ralston, ούτε τον εξτρεμ Patrick Roberts, με τον βοηθό του, Chris Davies να τονίζει ότι οι παίκτες δεν έχουν στο νου τους το ρεκόρ. Η Celtic μετά το 1-1 του Σαββάτου με την Kilmarnock και την ήττα με 1-2 από τη Bayern Munich την Τρίτη στο Champions League, έρχεται από δύο ματς χωρίς νίκη, στο πρωτάθλημα όμως έχει δεχτεί μόλις 6 γκολ σε 11 ματς, το καλύτερο ξεκίνημα της αμυντικά από τη σεζόν 2003/04.
Η St Johnstone μπορεί να μετρά 5 ματς χωρίς να σκοράρει, είναι όμως η τελευταία ομάδα που νίκησε τη Celtic, έφερε 1-1 στο Celtic Park τον Αύγουστο στην τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων. Δεν έχει κερδίζει πάντως τη Celtic στις 5 τελευταίες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, μετρώντας 4 ήττες και μια ισοπαλία (το 1-1 στο Celtic Park που προαναφέραμε).
Ο τεχνικός των Saints, Tommy Wright, πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να κάνει την έκπληξη, δεν θα έχει όμως στη διάθεση του τον Chris Millar που υπέστη τράβηγμα στην προπόνηση. Αμφίβολος ο μέσος Murray Davidson, όπως και ένας άλλος μέσος, ο Stefan Scougall, αλλά και ο επιθετικός Michael O'Halloran.
Εκτός μάχης ο αμυντικός Brian Easton που έχει χτυπήσει στο γόνατο και περιμένει τα αποτελέσματα της ακτινογραφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.