Σαν σήμερα στις 6 Φεβρουαρίου του 2011 #22

 Σαν σήμερα στις 6 Φεβρουαρίου του 2011 η Celtic αποσπά 2-2 από τους Rangers στο Ibrox, σε αγώνα για τον 5ο γύρο του κυπέλλου Σκωτίας. Ήταν μια ηρωική εμφάνιση των Bhoys που παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ κι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 39’ όχι μόνο ισοφάρισαν αλλά θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και τη νίκη.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο δεύτερο λεπτό με γκολ του νεαρού Jamie Ness, όμως η Celtic ισοφάρισε στο 15’ με τον Kris Commons.
Στο 37’ η μπαλιά του Nikica Jelavic έβγαλε μόνο του το Steven Naismith που απέφυγε το Fraser Forster.
Ο goalkeeper των φιλοξενούμενων τον ανέτρεψε για να αντικρύσει την κόκκινη κάρτα. Πέναλτι για τους Rangers, με το Whittaker να το εκτελεί κάνοντας το 2-1.
Στο 62’ ο Neil Lennon έριξε στο παιχνίδι τον άνθρωπο που είχε κρίνει το προηγούμενο Old Firm, το Γιώργο Σαμαρά αλλάζοντας τη ροή του αγώνα.
Τρία λεπτά αργότερα η Celtic ισοφάρισε με ένα φοβερό σουτ του Scott Brown έξω από την περιοχή. Ο πανηγυρισμός του αρχηγού των Bhoys -που στάθηκε απέναντι στον El Hadji Diouf- έμεινε γνωστός ως “Βroony” και μνημονευεται ακόμα από τους φίλους των Bhoys. Στο 72’ ο Γιώργος Σαμαράς φάνηκε να κάνει το 2-3, όμως ο Allan McGregor έκανε την απόκρουση της χρονιάς στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Sung-Yeung Ki, για να στείλει ο Έλληνας επιθετικός τη μπάλα άουτ. Στο 75’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να μείνουν με 10 παίκτες όταν ο Steven Naismith αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στην προσπάθειά του να ξεγελάσει το διαιτητή κερδίζοντας πέναλτι. Το τελικό 2-2 έστειλε την αναμέτρηση σε επαναληπτικό, κάτι που σήμαινε ότι οι δύο τιτάνες της Γλασκώβης θα βρίσκονταν αντιμέτωποι για 7η φορά μέσα σε μια σεζόν, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.