Ακόμα ένα… αντίο για την Σκωτία, έχασε 1-0 από την Ουγγαρία


Η Σκωτία δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να περάσει τη φάση των ομίλων, έχασε με 1-0 από την Ουγγαρία (με τον Csoboth να σκοράρει στο… 100’), τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου και αποχαιρετά το Euro 2024.


Η νίκη ήταν το ζητούμενο και για τις δυο ομάδες, με την Σκωτία να συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες αν τα κατάφερνε, μιας και θα πήγαινε στους 4 βαθμούς, θα ήταν σχεδόν σίγουρα μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Και οι δυο ομάδες ήταν πολύ προσεκτικές στο πρώτο μέρος, η μοναδική αξιόλογη φάση έγινε νωρίς, στο 8’ ο Bola έκανε ένα δυνατό σουτ με τον goalkeeper της Σκωτίας, Gunn, να αποκρούει όχι σταθερά αλλά αποτελεσματικά. Η Σκωτία είχε κατοχή 80% στο πρώτο εικοσάλεπτο χωρίς να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο.

Πρώτη προσπάθεια των Σκωτσέζων στην αντίπαλη εστία ήταν ένα άστοχο μακρινό σουτ του Che Adams στο 50’.

Oι δυο ομάδες άρχιζαν κάπως να… ξεμυτίζουν μετά το 60’, η μεγάλη φάση για τους Σκωτσέζους έγινε στο 79’ όταν ο Stuart Armstrong μπήκε στην περιοχή και φάνηκε να


ανατρέπεται από τον Willy Orban, σε μια φάση που οι δυο παίκτες αλληλοτραβήχτηκαν, μια φάση που δεν εξετάστηκε καν από το VAR (!!!) με πολλές σχολιαστές να κάνουν λόγο για πέναλτι υπέρ των Σκωτσέζων.

Oι Σκωτσέζοι έψαχναν απεγνωσμένα -και ανορθόδοξα- το γκολ κι ήταν οι Μαγυάροι που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες στη συνέχεια και ενώ είχαν δοθεί 10 λεπτά καθυστερήσεων. Στο 91’ ο goalkeeper, Angus Gunn έκανε μια μεγάλη απόκρουση σταματώντας το σουτ του Szoboszlai κρατώντας όρθια την Σκωτία, στο 92’ οι Ούγγροι είχαν δοκάρι με τον Csoboth.


Το ματς είχε γίνει… άνω-κάτω, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και την Σκωτία να ψάχνει ακόμα το «χρυσό γκολ», είχε δυο καλές στιγμές με τον Hanley στο 97’ και στο 98’. Στο 99’ η Σκωτία εκτέλεσε κόρνερ, το σουτ του McGregor βρήκε στα σώματα και οι Ούγγροι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση για να σκοράρουν στο 100’ με τον Csoboth και να πάρουν το ματς.

Η Σκωτία μένει εκτός, για ακόμα μια φορά δεν περνά τη φάση των ομίλων, οι Μαγυάροι έχουν κάποιες -μικρές- πιθανότητες να είναι στις 4 καλύτερες τρίτες των ομίλων.

 ΣΚΩΤΙΑ: Gunn, Ralston (McLean 83), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan 89), McGinn (Armstrong 76), Gilmour (Christie 83), McGregor, McTominay, Adams (Shankland 76).

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Gulácsi, Botka, Orbán, Dárdai (Szalai 74), Bolla (Csoboth 86), Styles (Nagy 61), Schäfer, Kerkez (Nagy 86), Sallai, B. Varga (Ádám 74), Szoboszlai.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.