Ήττα με αρνητικό ρεκόρ για Σκωτία, 5-1 από τη Γερμανία


Το παιχνίδι είχε κριθεί από το πρώτο μέρος για την Σκωτία που υπέστη την πιο βαριά ήττα της σε τελική φάση Εuro γνωρίζοντας συντριβή με 5-1 από τη διοργανώτρια Γερμανία. Η κακή βραδιά φάνηκε νωρίς για την Σκωτία που δέχτηκε δυο γκολ σε 9 λεπτά. Το πρώτο στο 10’ από το σουτ του Joshua Kimmich έξω από την περιοχή, με τον goalkeer, Angus Gunn, να αποκρούει στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα, φέρει ευθύνη για το γκολ. 


Δε φέρει ευθύνη για το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Jamal Musiala στο 19’, ο σκόρερ είχε πολύ χώρο στην περιοχή και χρόνο για να εκτελέσει. Η Σκωτία δεν μπόρεσε να αντιδράσει, έμενε στο ματς γιατί οι Γερμανοί έριξαν ρυθμό, κάτι που δεν κράτησε για πολύ. Οδυνηρό το τρίτο γκολ, στο 45’, έφερε και την αποβολή σβήνοντας κάθε ελπίδα. Ο Ryan Porteous έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε, ο Kai Havertz μετέτρεψε το πέναλτι σε γκολ. Κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε στην περιοχή της Σκωτίας, ο Niclas Fullkrug έκανε το 4-0 στο 68’ σε ένα ημίχρονο που η Σκωτία ήταν ελαφρώς καλύτερη, πήγε από το…. -3 στο… +4. Μείωσε στο 87’ με το αυτογκόλ του Antonio Rudiger (η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του μετά την παρέμβαση του Scott McKenna, για να δεχτεί ένα ακόμα γκολ στο 93’ από τον Emre Can, με τον Angus Gunn να φέρνει ευθύνη.

Το σκορ δείχνει την εικόνα του αγώνα, η Σκωτία κατάφερε να χαλάσει και τον συντελεστή τερμάτων της στην πρεμιέρα, απέναντι σε μια Γερμανία που δύσκολα θα βρει χειρότερο αντίπαλο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Neuer, Rudiger, Tah, Kimmich, Havertz (Füllkrug 63'), Kroos (E. Can 80'), Musiala (Müller 74'), Wirtz (Sané 63'), Mittelstadt, Gundogan, Andrich (Groß 46’).

ΣΚΩΤΙΑ: Gunn, Ralston, Robertson, Hendry, Porteous, McTominay, Tierney (McKenna 77'), McGinn (McLean 67'), McGregor (Gilmour 67'), Christie (Shankland 82'), Adams ( Hanley 46').

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.