Γερμανία - Σκωτία (preview)


 Πρεμιέρα του Euro 2024 με την Σκωτία να αντιμετωπίζει στο Μόναχο τη διοργανώτρια Γερμανία. Είναι η τρίτη φορά που οι δυο εθνικές ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης, οι Γερμανοί έχουν επικρατήσει και στις δυο προηγούμενες, στο Μουντιάλ του 1986 (2-1) και στο Euro του 1992 (2-0).

Η Σκωτία μετρά μόλις μια νίκη στις 13 αναμετρήσεις της με τη Γερμανία έχοντας 4 ισοπαλίες και 8 ήττες. Η μοναδική της νίκη ήταν τον Απρίλιο του 1999 με τον Don Hutchison να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της φιλικής αναμέτρησης στη Βρέμη.

Αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή της Σκωτίας σε τελικά Euro, oι προηγούμενες ήταν το 1992, το 1996 και το 2020, δεν έχει περάσει ποτέ τη φάση των ομίλων.

Δεύτερο σερί Euro με τον Steve Clarke στον πάγκο, ο πρώτος ομοσπονδιακός τεχνικός της Σκωτίας που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Καμία απουσία, όλοι οι παίκτες είναι διαθέσιμοι, μοναδική απουσία αυτή των Γερμανών με τον μέσο της Bayern Munich, Aleksandar Pavlovic, να μένει εκτός αποστολής λόγω αμυγδαλίτιδας, ο Emre Can της Borussia Dortmund παίρνει τη θέση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.