Σκωτία – Ουγγαρία (preview)


H νίκη είναι το ζητούμενο για την Σκωτία, μια νίκη με την οποία θα γράψει ιστορία γιατί πιθανότατα θα της δώσει το εισιτήριο στη φάση των «16». Με νίκη λοιπόν η Σκωτία θα είναι 2η ή 3η, πιθανότατα 3η κι αναμένεται να είναι από τις 4 καλύτερες 3ες των ομίλων.

Για να τερματίσει 2η πρέπει να κερδίσει η Γερμανία την Ελβετία και να καλυφθεί με πολύ μεγάλη διαφορά τερμάτων, πάντα υπολογίζοντας ότι η Σκωτία θα νικήσει την Ουγγαρία. Στο +2 είναι οι Ελβετοί, στο -4 οι Σκωτσέζοι, φαντάζει αδύνατο να καλυφθεί τέτοια διαφορά τερμάτων.

Πρόβλημα στην άμυνα αφού ο Kieran Tierney τραυματίστηκε σοβαρά και έχει αποχωρήσει από την αποστολή και ο Ryan Porteous θα εκτίσει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του.

Ο Scott McKenna είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Tierney, ήρθε από τον πάγκο και στα δυο τελευταία ματς της Σκωτίας. Ο McKenna, μαζί με τους Scott McTominay, John McGinn και Anthony Ralston απέχουν μια κάρτα από την τιμωρία, αν «κιτρινιστούν» χάνουν το ματς της φάσης των «16», αν φυσικά περάσει η Σκωτία.

Η νίκη είναι το ζητούμενο και για τους Ούγγρους που αν καταφέρουν ευελπιστούν να είναι μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Ο Dominik Szoboszlai δεν προπονήθηκε και ο τεχνικός των Ούγγρων,  Marco Rossi δήλωσε ότι ο –γεννημένος στην Αγγλία- Callum Styles είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο ματς στην ιστορία των δυο εθνικών ομάδων, και τα 9 προηγούμενα ήταν φιλικά, με την Σκωτία να μετρά 3 νίκες και την Ουγγαρία 4. Η Σκωτία έχει επικρατήσει στις 2 από τις 3 αναμετρήσεις των δυο ομάδων, με πιο πρόσφατη τη νίκη της με 1-0 στη Βουδαπέστη τον Μάρτιο του 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.